Losos iz pečice z zeliščno skorjico

Znam svetuje

Okusno nedeljsko kosilo ali božična večerja. Poleg lososa lahko postrežemo krompir, na malo drugačen način in zelenjavo.

Sestavine

Losos

  • 4 kosi lososa po 150 do 200 g
  • 2 stroka česna
  • šopek timijana, majarona in peteršilja
  • 1 žlička limoninega soka
  • 3 žlice drobtin
  • 3 žlice naribanega parmezana
  • oljčno olje

Krompirjeve rožice

  • 3 manjši krompirji
  • oljčno olje
  • sol
  • parmezan

Zelenjava

  • 1 bučka
  • 3 korenčki
  • 1 por
  • sol in poper
  • oljčno olje

Postopek

1Lososa operemo in dobro osušimo s papirnato brisačko. Zložimo jih na pladenj, obložen s peki papirjem obrnjene s kožo navzdol.

2Zelišča in česen drobno nasekljamo, damo v posodico, primešamo drobtine, parmezan in limonin sok. Postopoma dodajamo oljčno olje, samo toliko, da se sestavine lepo povežejo. Premešamo in z mešanico obložimo kose lososa.

3Krompir olupimo in narežemo na tanke lističe. Lističe zlagamo v papirčke za muffine, enega na drugega in jih vmes na tanko pomažemo z oljčnim oljem, ki smo mu dodali sol.

4Zelenjavo operemo, korenje in bučko narežemo na trakce, por pa na kolobarje. Rahlo solimo in popramo in dodamo malo oljčnega olja.

5Pečico segrejemo na 200 °C. Na pladenj na katerem je losos, damo še krompirjeve rožice, pazimo, da pustimo dovolj prostora za zelenjavo. Poleg krompirja damo na pladenj tudi korenje.

6Pekač damo v pečico, pečemo 5 minut, nato h korenju dodamo še bučko in por. Na krompirjeve rožice pa potresemo malo parmezana. Pečemo še 10 do 15 minut, odvisno od debeline lososa.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite