Klapavice na buzaro

Znam svetuje

Vonj po poletju, vonj po morju. Pidoฤi na buzaro je pravilen odgovor.

Sestavine

  • 2-3 kg klapavic
  • 1dl belega vina
  • 4 stroke ฤesna
  • pest peterลกilja
  • 4 ลพlice drobtine
  • olivno olje
  • sol

Postopek

1Klapavice temeljito oฤistimo, odstranimo travo. Odprte ลกkoljke zavrลพemo.

2V veฤji posodi segrejemo olje, ki mu dodamo ฤesen in peterลกilj, ter polovico drobtin. Dobro premeลกamo in dodamo ลกe vino, da zavre.

3Dodamo ลกkoljke in kuhamo 10 – 15 minut, veฤkrat premeลกamo, vmes stresemo ลกe preostale drobtine ter solimo po okusu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite