Hobotnica v solati

Znam svetuje

Hladna predjed, ki se najbolj prileลพe poleti.

Sestavine

  • 1 hobotnica (pribliลพno 1,5 kg)
  • 1 lovorjev list
  • 1 manjลกa ฤebula
  • 1 ลพliฤka popra v zrnju
  • 10 zelenih in ฤrnih oljk
  • 2 ลพliฤki kaper
  • 10 ฤeลกnjevih paradiลพnikov
  • 1 rdeฤa ฤebula
  • ลกopek sveลพega peterลกilja
  • sol in poper
  • oljฤno olje
  • 3 ลพliฤke limoninega soka (po ลพelji)

Postopek

1Hobotnico operemo in damo v lonec, v katerem smo zavreli vodo. K hobotnici dodamo poper, ฤebulo (olupljeno in prerezano na pol) in lovorjev list. Hobotnico pokrito kuhamo pribliลพno 45 minut na zmernem ognju (naj rahlo vre).

2Hobotnica je kuhana, ko se zmehฤa in tudi na najdebelejลกem delu lahko vanjo brez problema zapiฤimo vilice. Kuhano pustimo v loncu, da se ohladi.

3Ohlajeno hobotnico olupimo in nareลพemo na manjลกe koลกฤke. Nareลพemo tudi paradiลพnik, oljke in ฤebulo, peterลกilj nasekljamo. V posodici zmeลกamo olje, sol, poper in limonin sok. Vse sestavine damo v skledo, dodamo ลกe kapre in polijemo z meลกanico.

4Solato premeลกamo, poizkusimo in po potrebi dodamo, kar manjka. Pokrijemo jo in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro. Postreลพemo hladno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite