Hobotnica v solati

Znam svetuje

Hladna predjed, ki se najbolj prileže poleti.

Sestavine

  • 1 hobotnica (približno 1,5 kg)
  • 1 lovorjev list
  • 1 manjša čebula
  • 1 žlička popra v zrnju
  • 10 zelenih in črnih oljk
  • 2 žlički kaper
  • 10 češnjevih paradižnikov
  • 1 rdeča čebula
  • šopek svežega peteršilja
  • sol in poper
  • oljčno olje
  • 3 žličke limoninega soka (po želji)

Postopek

1Hobotnico operemo in damo v lonec, v katerem smo zavreli vodo. K hobotnici dodamo poper, čebulo (olupljeno in prerezano na pol) in lovorjev list. Hobotnico pokrito kuhamo približno 45 minut na zmernem ognju (naj rahlo vre).

2Hobotnica je kuhana, ko se zmehča in tudi na najdebelejšem delu lahko vanjo brez problema zapičimo vilice. Kuhano pustimo v loncu, da se ohladi.

3Ohlajeno hobotnico olupimo in narežemo na manjše koščke. Narežemo tudi paradižnik, oljke in čebulo, peteršilj nasekljamo. V posodici zmešamo olje, sol, poper in limonin sok. Vse sestavine damo v skledo, dodamo še kapre in polijemo z mešanico.

4Solato premešamo, poizkusimo in po potrebi dodamo, kar manjka. Pokrijemo jo in postavimo v hladilnik za vsaj eno uro. Postrežemo hladno.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite