Brancin v soli s stepenimi beljaki

Znam svetuje

ฤŒudovito soฤno peฤen brancin v skorjici iz soli in beljakov, postreลพen s solato, je res enkratno kosilo.

Sestavine

  • 1 brancin teลพek 1,5 kg
  • 2 ลพlici sveลพega timijana
  • 4 beljaki
  • 350 g morske soli

Postopek

1Peฤico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Oฤiลกฤenega brancina odznotraj in odzunaj dobro operemo in osuลกimo s papirnatimi brisaฤkami.

2Timijan nadevamo v trup brancina. Beljake stepemo v ฤvrst sneg, dodamo sol in dobro premeลกamo.

3Pekaฤ, dovolj velik, da vanj postavimo ribo, obloลพimo s peki papirjem. Po dnu razporedimo tretjino beljakov, na vrh poloลพimo brancina in z ลพlico razporedimo beljakov sneg po ribi, da je cela pokrita.

4Peฤemo 35 minut. Slano skorjo previdno razlomimo in zavrลพemo. Brancinu olupimo koลพo in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite