Čudovito sočno pečen brancin v skorjici iz soli in beljakov, postrežen s solato, je res enkratno kosilo.
Sestavine
- 1 brancin težek 1,5 kg
- 2 žlici svežega timijana
- 4 beljaki
- 350 g morske soli
Postopek
1Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Očiščenega brancina odznotraj in odzunaj dobro operemo in osušimo s papirnatimi brisačkami.
2Timijan nadevamo v trup brancina. Beljake stepemo v čvrst sneg, dodamo sol in dobro premešamo.
3Pekač, dovolj velik, da vanj postavimo ribo, obložimo s peki papirjem. Po dnu razporedimo tretjino beljakov, na vrh položimo brancina in z žlico razporedimo beljakov sneg po ribi, da je cela pokrita.
4Pečemo 35 minut. Slano skorjo previdno razlomimo in zavržemo. Brancinu olupimo kožo in postrežemo.