ฤudovito soฤno peฤen brancin v skorjici iz soli in beljakov, postreลพen s solato, je res enkratno kosilo.
Sestavine
- 1 brancin teลพek 1,5 kg
- 2 ลพlici sveลพega timijana
- 4 beljaki
- 350 g morske soli
Postopek
1Peฤico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Oฤiลกฤenega brancina odznotraj in odzunaj dobro operemo in osuลกimo s papirnatimi brisaฤkami.
2Timijan nadevamo v trup brancina. Beljake stepemo v ฤvrst sneg, dodamo sol in dobro premeลกamo.
3Pekaฤ, dovolj velik, da vanj postavimo ribo, obloลพimo s peki papirjem. Po dnu razporedimo tretjino beljakov, na vrh poloลพimo brancina in z ลพlico razporedimo beljakov sneg po ribi, da je cela pokrita.
4Peฤemo 35 minut. Slano skorjo previdno razlomimo in zavrลพemo. Brancinu olupimo koลพo in postreลพemo.