Telečji zrezki v čebulni omaki

Znam svetuje

Telečji zrezki v čebulni omaki so znani po svojem nežnem okusu in mehkem mesu. Imajo nežno teksturo, zato so priljubljeni v številnih kuhinjah po svetu. Najpogosteje jih pečemo na ponvi ali žaru, kar omogoča, da meso dobi zlato-rjavo skorjo, medtem ko ostane mehko in sočno znotraj.

Telečje meso je bogat vir beljakovin in vsebuje številne hranilne snovi, vključno z železom, cinkom in vitaminom B12. Zaradi svoje nizke vsebnosti maščob in holesterola je lahko prebavljivo in primerno za zdravo prehrano.

Telečji zrezki so pripravljeni na hitro, čebulna omaka pa ima bogat in kremast okus, ki se popolnoma ujema z nežnostjo mesa.

Sestavine za telečje zrezke v čebulni omaki

  • 4 telečji zrezki
  • 2 žlici masla
  • 2 srednje veliki čebuli, narezani na tanke obročke
  • 2 stroka česna, nasekljana
  • 1 skodelica goveje juhe
  • sol
  • poper
  • ščepec svežega timijana
  • ščepec sveže mletega popra
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1Najprej začnemo s pripravo telečjih zrezkov. Zrezke začinimo s soljo in sveže mletim poprom na obeh straneh.

2V večji ponvi na srednji temperaturi segrejemo oljčno olje. Ko je olje dovolj segreto, dodamo telečje zrezke in jih pečemo približno 3-4 minute na vsaki strani, da dobijo lepo zlato-rjavo skorjo. Ko so zrezki pečeni, jih prestavimo na krožnik in pokrijemo.

3V isti ponvi, kjer smo pekli zrezke, stopimo 2 žlici masla. Dodamo narezano čebulo in pražimo na srednjem ognju približno 10 minut, dokler čebula ne postane mehka in rahlo karamelizirana. Dodamo še česen, pražimo še minutko, da česen zadiši.

4Telečje zrezke vrnemo nazaj v ponev. Dolijemo govejo juho in ščepec svežega timijana. Premešajte vse sestavine, da se omaka lepo poveže.

5Pokrijemo ponev in kuhamo na nizkem ognju približno 10-15 minut, da se okusi dobro premešajo in se omaka nekoliko zgosti.

6Preden postrežemo, preverimo okus in po potrebi dosolimo in še malo popopramo. Telečje zrezke s čebulno omako postavimo na krožnik in okrasimo s svežimi vejicami timijana.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite