Svinjski zrezki po cigansko so odliฤna izbira za vse ljubitelje mesnih jedi z bogato omako in rahlo pikantnim okusom. Ta recept je pripravljen v manj kot 40 minutah, popoln pa je za hitro kosilo ali veฤerjo. S pomoฤjo ajvarja in kislih kumaric boste ustvarili omako, ki bo navduลกila vse okrog mize.
Sestavine za svinjske zrezke po cigansko
- 1 kg svinjskih zrezkov (npr. vratovina ali kare brez kosti)
- 2โ3 ลพlice olja
- 150 g slanine
- 1 velika ฤebula
- 3 stroki ฤesna
- 5 do 6 kislih kumaric
- 8 ลพlic ajvarja
- 150 ml vode
- sol
- poper
Postopek
1Zrezke operemo in osuลกimo s papirnatimi brisaฤkami. Na obeh straneh rahlo posolimo in popopramo.
2V veฤji ponvi segrejemo olje in zrezke popeฤemo na obeh straneh, dokler niso zlato rjavi. Nato jih shranimo na toplem kroลพniku.
3V isti ponvi prepraลพimo narezano slanino in ฤebulo, dokler ฤebula ne porumeni. Dodamo narezane stroke ฤesna in praลพimo ลกe minuto.
4V ponev dodamo narezane kisle kumarice, ajvar in 150 ml vode. Z kuhalnico postrgamo po dnu ponve in meลกamo, dokler se vse sestavine ne poveลพejo.
5Omako kuhamo na zmernem ognju pribliลพno 10โ15 minut, da se zgosti. Po ลพelji lahko v ponev vrnemo zrezke, da se poduลกijo v omaki.
6Ko je omaka pripravljena, jo skupaj z zrezki serviramo na kroลพnike. Priloge, kot so peฤen krompir, riลพ ali sveลพa solata, so idealna izbira.