Svinjski zrezki po cigansko

Znam svetuje

Svinjski zrezki po cigansko so odliฤna izbira za vse ljubitelje mesnih jedi z bogato omako in rahlo pikantnim okusom. Ta recept je pripravljen v manj kot 40 minutah, popoln pa je za hitro kosilo ali veฤerjo. S pomoฤjo ajvarja in kislih kumaric boste ustvarili omako, ki bo navduลกila vse okrog mize.

Sestavine za svinjske zrezke po cigansko

  • 1 kg svinjskih zrezkov (npr. vratovina ali kare brez kosti)
  • 2โ€“3 ลพlice olja
  • 150 g slanine
  • 1 velika ฤebula
  • 3 stroki ฤesna
  • 5 do 6 kislih kumaric
  • 8 ลพlic ajvarja
  • 150 ml vode
  • sol
  • poper

Postopek

1Zrezke operemo in osuลกimo s papirnatimi brisaฤkami. Na obeh straneh rahlo posolimo in popopramo.

2V veฤji ponvi segrejemo olje in zrezke popeฤemo na obeh straneh, dokler niso zlato rjavi. Nato jih shranimo na toplem kroลพniku.

3V isti ponvi prepraลพimo narezano slanino in ฤebulo, dokler ฤebula ne porumeni. Dodamo narezane stroke ฤesna in praลพimo ลกe minuto.

4V ponev dodamo narezane kisle kumarice, ajvar in 150 ml vode. Z kuhalnico postrgamo po dnu ponve in meลกamo, dokler se vse sestavine ne poveลพejo.

5Omako kuhamo na zmernem ognju pribliลพno 10โ€“15 minut, da se zgosti. Po ลพelji lahko v ponev vrnemo zrezke, da se poduลกijo v omaki.

6Ko je omaka pripravljena, jo skupaj z zrezki serviramo na kroลพnike. Priloge, kot so peฤen krompir, riลพ ali sveลพa solata, so idealna izbira.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite