Solata s piščancem je lahko kosilo ali okusna večerja za eno osebo.
Sestavine
- zelena solata
 - 120 g piščančjih prsi
 - 1 debelejša rezina kruha
 - 2 žlici jogurta
 - 1 žlička majoneze
 - 1 strok česna
 - 1/2 žličke gorčice
 - malo parmezana
 - sol in poper
 - oljčno olje
 - maslo
 
Postopek
1Piščančji zrezek spečemo v ponvi na malo oljčnega olja, solimo in popramo po okusu. Kruh narežemo na kocke in popečemo v ponvi na malo masla, da se zapečejo z vseh strani.
2V manjši skodelici zmešamo jogurt, majonezo, nasekljan česen, gorčico, malo oljčnega olja in sol ter poper po okusu.
3Solato operemo in natrgamo na manjše koščke, damo jih v skledo in dodamo pečenega piščanca, ki ga narežemo na trakce. Solato potresemo z malo naribanega parmezana in popečenimi kockami kruha ter polijemo z jogurtovo omako.