Solata s piščancem je lahko kosilo ali okusna večerja za eno osebo.
Sestavine
- zelena solata
- 120 g piščančjih prsi
- 1 debelejša rezina kruha
- 2 žlici jogurta
- 1 žlička majoneze
- 1 strok česna
- 1/2 žličke gorčice
- malo parmezana
- sol in poper
- oljčno olje
- maslo
Postopek
1Piščančji zrezek spečemo v ponvi na malo oljčnega olja, solimo in popramo po okusu. Kruh narežemo na kocke in popečemo v ponvi na malo masla, da se zapečejo z vseh strani.
2V manjši skodelici zmešamo jogurt, majonezo, nasekljan česen, gorčico, malo oljčnega olja in sol ter poper po okusu.
3Solato operemo in natrgamo na manjše koščke, damo jih v skledo in dodamo pečenega piščanca, ki ga narežemo na trakce. Solato potresemo z malo naribanega parmezana in popečenimi kockami kruha ter polijemo z jogurtovo omako.