Jed madžarskega izvora, ki je zelo priljubljena tudi pri nas in v kateri se s piščančjim mesom družijo paprike, paradižniki in jajca.
Sestavine
- 350 g piščančjih prsi
- 4 paprike
- 4 zreli paradižniki
- 4 jajca
- 2 mladi čebuli
- 1 lonček riža
- vejico svežega peteršilja
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
Priprava
1Meso narežemo na manjše koščke in ga prepražimo na oljčnem olju. Ko postane rumene barve, ga vzamemo iz ponve in na istem olju prepražimo sesekljane čebulo, papriko, paradižnike, peteršilj – vse z nekaj zrni popra. Pozneje jih lahko vzamete ven.
2Kuhamo na zmernem ognju, dokler zelenjava ne ovene, nakar dodamo prej prepraženo meso in še naprej pražimo, dokler se ne začne vse še bolj intenzivno barvati.
3Dodamo riž in mešamo, dokler ne dobi nekaj sočne barve. Postopoma dodajamo še vodo, da se riž skuha al dente, vendar ga ne zalijemo, temveč jo resničlno dodajamo postopoma.
4Postrežemo toplo ali hladno, vedno je odlično.