Saltimbocca po rimsko

Znam svetuje

Mesna poslastica po rimsko.

Sestavine

  • 4 veliki, tanko narezani telečji zrezki (po 200 g)
  • sveže mleti črni poper
  • 12 zelo tankih rezin surove šunke
  • 12 žajbljevih lističev
  • 3 jedilne žlice masla
  • 1 jedilno žlico ledeno hladnega masla v kosmih
  • sol
  • 1/8 l suhega belega vina

Priprava

1Telečje zrezke operemo, otremo in vsakega narežemo na 3 enako velike kose. Meso še tanjše potolčemo in rahlo popramo. Na vsak zrezek položimo 1 rezino šunke in 1 žajbljev listič ter vse skupaj spnemo z zobotrebcem.

2V ponvi raztopimo 3 jedilne žlice masla. Zrezke na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute. Rahlo jih solimo, še enkrat popramo in vzamemo iz ponve. Pokrite postavimo na toplo.

3Usedlino, ki je ostala od zrezkov, zalijemo z vinom in kuhamo na močnem ognju okoli 2 minuti. Z metlico za sneg v omako umešamo ledeno hladno maslo. Začinimo. Zrezke položimo v omako in jih za kratek čas pustimo namočene.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite