Mesna poslastica po rimsko.
Sestavine
- 4 veliki, tanko narezani telečji zrezki (po 200 g)
- sveže mleti črni poper
- 12 zelo tankih rezin surove šunke
- 12 žajbljevih lističev
- 3 jedilne žlice masla
- 1 jedilno žlico ledeno hladnega masla v kosmih
- sol
- 1/8 l suhega belega vina
Priprava
1Telečje zrezke operemo, otremo in vsakega narežemo na 3 enako velike kose. Meso še tanjše potolčemo in rahlo popramo. Na vsak zrezek položimo 1 rezino šunke in 1 žajbljev listič ter vse skupaj spnemo z zobotrebcem.
2V ponvi raztopimo 3 jedilne žlice masla. Zrezke na vsaki strani pečemo 2 do 3 minute. Rahlo jih solimo, še enkrat popramo in vzamemo iz ponve. Pokrite postavimo na toplo.
3Usedlino, ki je ostala od zrezkov, zalijemo z vinom in kuhamo na močnem ognju okoli 2 minuti. Z metlico za sneg v omako umešamo ledeno hladno maslo. Začinimo. Zrezke položimo v omako in jih za kratek čas pustimo namočene.