Mesna poslastica po rimsko.
Sestavine
- 4 veliki, tanko narezani teleÄji zrezki (po 200 g)
- sveĹže mleti Ärni poper
- 12 zelo tankih rezin surove ĹĄunke
- 12 Ĺžajbljevih listiÄev
- 3 jedilne Ĺžlice masla
- 1 jedilno Ĺžlico ledeno hladnega masla v kosmih
- sol
- 1/8 l suhega belega vina
Priprava
1TeleÄje zrezke operemo, otremo in vsakega nareĹžemo na 3 enako velike kose. Meso ĹĄe tanjĹĄe potolÄemo in rahlo popramo. Na vsak zrezek poloĹžimo 1 rezino ĹĄunke in 1 Ĺžajbljev listiÄ ter vse skupaj spnemo z zobotrebcem.
2V ponvi raztopimo 3 jedilne Ĺžlice masla. Zrezke na vsaki strani peÄemo 2 do 3 minute. Rahlo jih solimo, ĹĄe enkrat popramo in vzamemo iz ponve. Pokrite postavimo na toplo.
3Usedlino, ki je ostala od zrezkov, zalijemo z vinom in kuhamo na moÄnem ognju okoli 2 minuti. Z metlico za sneg v omako umeĹĄamo ledeno hladno maslo. ZaÄinimo. Zrezke poloĹžimo v omako in jih za kratek Äas pustimo namoÄene.