Piščanca imamo vsi radi. Piščančji zrezki v naravni omaki nas velikokrat rešijo iz zagate, kako pripraviti hitro in okusno kosilo.
Piščančji zrezki v naravni omaki so okusna in sočna jed, ki združuje mehke piščančje zrezke s bogato omako. Piščančje zrezke najprej popečemo, da dobijo zlatorjavo skorjo, nato pa jih zalijemo z omako, ki je pripravljena iz različnih naravnih sestavin. Omaka je običajno bogata z okusi zelišč, začimb in zelenjave, kar ji daje edinstven in poln okus.
Sestavine za piščančje zrezke v naravni omaki
- 2 piščančje prsi
- 5 dl piščančje jušne osnove (ali vode)
- 2 šalotki
- 3 stroki česna
- 0,3 dl oljčnega olja
- 2 žlici masla
- sok 1 limone
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke popra
- 1/2 žličke mlete paprike
- 1 žlica moke ali krompirjevega škroba (po želji)
Postopek
1Piščančje prsi narežemo na polovice, operemo jih pod hladno vodo in osušimo s papirnatimi brisačami.
2Malo jih posolimo in popopramo, začinimo z mleto papriko (lahko tudi pekočo) in jih popečemo z obeh strani v večji ponvi, v kateri smo segreli malo oljčnega olja. Odstranimo jih iz ponve in pokrijemo s folijo, da ostanejo topli.
3V ponev damo sesekljano čebulo, ko postekleni pa še sesekljan česen. Ko tudi ta zadiši, vse zalijemo z jušno osnovo ali vodo ter dodamo limonin sok in maslo.
4Pustimo, da omaka zavre. Piščančje zrezke vrnemo v ponev in jih zalijemo z omako. Če je imamo premalo, dodamo še 1 dcl vode. Pustimo, da se zrezki še 15 do 20 minut kuhajo na nizki temperaturi.
5Če želimo, v lončku zmešamo 1 žlico moke ali škroba z malo omake, ki smo jo vzeli iz ponve, in jo zlijemo k piščancu. Kuhamo, dokler se omaka ne zgosti.
6Piščančji zrezki v naravni omaki se podajo k skoraj vsaki prilogi.