Hrustljavo pečene perutničke za vse ljubitelje slanine.
Sestavine za piščančje perutničke ovite v slanino
- 6 piščančjih perutničk
- 12 koščkov mesnate slanine
- poper, sol, sladka paprika, čili v prahu, timijan
Postopek
1Perutničke operemo, razpolovimo na zgornji in spodnji del in dobro osušimo s papirnato brisačko. Vse začimbe zmešamo v posodici in jih vmasiramo v vsako perutničko. Pazimo, da ne bomo preveč solili, saj bodo slane že od slanine.
2Vsak kos perutničke tesno ovijemo s slanino in polagamo na rešetko od pečice, ki jo postavimo na pladenj, obložen z aluminijasto folijo. Odvečna maščoba in tekočina bo tako odtekala, naše perutničke pa bodo še bolj hrustljave.
3Perutničke pečemo v pečici, ki jo segrejemo na 180°C, in sicer 45 do 60 minut, da se lepo hrustljavo zapečejo. Na polovici peke jih obrnemo. Po 45 minutah preverimo, če je perutnička na najdebelejšem delu pri kosti dovolj pečena in po potrebi podaljšamo čas peke.
4Postrežemo s pikantno omako in omako iz kisle smetane ter poljubno prilogo.