Pečena telečja krača

Znam svetuje

Z nekaj preprostimi sestavinami in brez pretiranega truda bomo naredili okusno in izvirno praznično kosilo. Navdušeni bodo predvsem ljubitelji mesa.

Sestavine

  • 1 telečja krača težka približno 1 kg
  • 2 stroka česna
  • 2 dl suhega belega vina
  • 1 žlica masla
  • 2 vejici svežega rožmarina
  • Šopek svežega timijana in peteršilja
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • Sol in poper

Postopek

1Telečjo kračo položimo na pult in jo obrišemo s papirnato brisačo. Po vrhu z ostrim nožem porežemo vrhnje žilnato tkivo, da se bo lepše zapekla. Kračo namažemo z maslom, nato vtremo še sol in poper. Česen in zelišča (brez rožmarina)  sesekljamo in enakomerno posujemo po krači. Kračo povežemo z vrvico, da se meso enakomerneje peče.

2Pekač namastimo z oljčnim oljem, nanj postavimo začinjeno kračo in ga postavimo v pečico, ki smo jo predgreli na 200 stopinj. Pečemo 30 minut.

3Znižamo temperaturo na 180 stopinj, v pekač prilijemo vino,  ne polivamo ga po krači in dodamo še vejici rožmarina. Pečemo še 30 minut.

4Odstranimo vrvico, narežemo in postrežemo s sokom od pečenja.

Nasvet

5V pekač zadnje pol ure lahko dodamo narezan krompir.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite