Z nekaj preprostimi sestavinami in brez pretiranega truda bomo naredili okusno in izvirno praznično kosilo. Navdušeni bodo predvsem ljubitelji mesa.
Sestavine
- 1 telečja krača težka približno 1 kg
- 2 stroka česna
- 2 dl suhega belega vina
- 1 žlica masla
- 2 vejici svežega rožmarina
- Šopek svežega timijana in peteršilja
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- Sol in poper
Postopek
1Telečjo kračo položimo na pult in jo obrišemo s papirnato brisačo. Po vrhu z ostrim nožem porežemo vrhnje žilnato tkivo, da se bo lepše zapekla. Kračo namažemo z maslom, nato vtremo še sol in poper. Česen in zelišča (brez rožmarina) sesekljamo in enakomerno posujemo po krači. Kračo povežemo z vrvico, da se meso enakomerneje peče.
2Pekač namastimo z oljčnim oljem, nanj postavimo začinjeno kračo in ga postavimo v pečico, ki smo jo predgreli na 200 stopinj. Pečemo 30 minut.
3Znižamo temperaturo na 180 stopinj, v pekač prilijemo vino, ne polivamo ga po krači in dodamo še vejici rožmarina. Pečemo še 30 minut.
4Odstranimo vrvico, narežemo in postrežemo s sokom od pečenja.
Nasvet
5V pekač zadnje pol ure lahko dodamo narezan krompir.