Pečena svinjska rebrca

Znam svetuje

Pečena svinjska rebrca, ki jih mariniramo s kečapom, medom, sojino omako in gorčico, so odlična izbira za kosilo ali večerjo. Lepo karamelizirana skorja in pod njo rožnato meso – kdo bi se jim uprl.

Sestavine za pečena svinjska rebrca

  • 1 kg svinjskih rebrc
  • 3 žlice kečapa
  • 2 žlici medu
  • 2 žlici sojine omake
  • 1 čajna žlička gorčice
  • sol
  • poper
  • vejica rožmarina
  • vejica timijana

Postopek

1V večji posodi zmešamo kečap, med, sojino omako, gorčico, sol in poper.

2Meso v kosu namažemo z marinado, postavimo v hladilnik in pustimo počivati vsaj 10 ur, še bolje čez noč. Pečico segrejemo na 200 stopinj, rebrca narežemo na 4 cm debele kose in jih polagamo na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Rebrca naj se med peko ne dotikajo med seboj, da se zapečejo enakomerno.

3Zraven položimo še vejico timijana in rožmarina. Rebrca pečemo 1 uro, dokler niso lepo zapečena. Med peko jih enkrat obrnemo. Postrežemo vroče in zraven po želji ponudimo še marinado za pomakanje.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite