Pečena svinjska rebrca, ki jih mariniramo s kečapom, medom, sojino omako in gorčico, so odlična izbira za kosilo ali večerjo. Lepo karamelizirana skorja in pod njo rožnato meso – kdo bi se jim uprl.
Sestavine za pečena svinjska rebrca
- 1 kg svinjskih rebrc
- 3 žlice kečapa
- 2 žlici medu
- 2 žlici sojine omake
- 1 čajna žlička gorčice
- sol
- poper
- vejica rožmarina
- vejica timijana
Postopek
1V večji posodi zmešamo kečap, med, sojino omako, gorčico, sol in poper.
2Meso v kosu namažemo z marinado, postavimo v hladilnik in pustimo počivati vsaj 10 ur, še bolje čez noč. Pečico segrejemo na 200 stopinj, rebrca narežemo na 4 cm debele kose in jih polagamo na pekač, ki ga obložimo s peki papirjem. Rebrca naj se med peko ne dotikajo med seboj, da se zapečejo enakomerno.
3Zraven položimo še vejico timijana in rožmarina. Rebrca pečemo 1 uro, dokler niso lepo zapečena. Med peko jih enkrat obrnemo. Postrežemo vroče in zraven po želji ponudimo še marinado za pomakanje.