Pasulj brez moke

Znam svetuje

Odliฤen pasulj, narejen brez moke.

Sestavine za pasulj brez moke

  • 500 g suhega belega fiลพola
  • 450 g prekajene svinjine (rebra, vrลกiฤki, vrat..)
  • 2 veliki ฤebuli
  • peterลกiljeva korenina
  • steblo zelene
  • 1 korenฤek
  • 4 stoki ฤesna
  • ลกopek sveลพega peterลกilja
  • 1 ลพlica sladke mlete paprike
  • 1/2 ลพliฤke ostre paprike
  • 30 g svinjske masti
  • 50 g paradiลพnikove mezge
  • 1 lovorjev list
  • 1 feferon
  • sol
  • poper

Priprava

1Fiลพol operemo in ฤez noฤ namakamo v hladni vodi.

2Korenฤek in peterลกiljevo korenino ostrgamo in nareลพemo na majhne koลกฤke. 1 ฤebulo in ฤesen olupimo in drobno nasekljamo. Steblo zelene nareลพemo na majhne koลกฤke. Vodo, v kateri se je namakal fiลพol odcedimo, dodamo sveลพo vodo in vso nasekljano zelenjavo, korenฤek, ฤebulo, peterลกiljevo korenino, zeleno in ฤesen. 

3Suho meso operemo pod hladno vodo in da dodamo fiลพolu.  Dodamo ลกe lovorjev list in na zmernem ognju kuhamo pribliลพno eno uro, do ure in pol, da se fiลพol in suho meso zmehฤata oziroma skuhata.

4Drugo ฤebulo drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo svinjski mast, na njo stresemo nasekljano ฤebulo, jo malo posolimo in dodamo ลกฤepec sode bikarbone, da se ฤebula prej razpusti. Duลกimo jo toliko ฤasa, da se popolnoma razpusti.

5Odstavimo z ognja in vanjo damo sladko in ostro papriko, paradiลพnikovo mezgo in dobro premeลกamo. Iz posode vzamemo dve pesti kuhanega fiลพola, dve zajemalki tekoฤine, v kateri se je kuhal in ju zmeลกamo v redek pire. Pire iz fiลพola primeลกamo v ฤebulno osnovo.

6Iz lonca vzamemo kuhano svinjino in vanj vmeลกamo kaลกo iz ฤebule in fiลพolovega pireja. Dodamo ลกe nasekljan peterลกilj in en cel feferon. Poskusimo, ฤe je dovolj slano, ฤe ni dosolimo, prav tako preverimo, koliko je pikantno, ฤe je dovolj, spustite feferon.

7Kuhamo ลกe 10-15 minut, da se pasulj lepo zgosti. ฤŒe ostane preredek, enostavno spasirajte ลกe malo fiลพola. Postreลพemo vroฤega, na kroลพnike damo ลกe narezano meso.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite