Nadevane bučke s piščancem

Znam svetuje

Nadevane bučke s piščancem so slastna in preprosta jed, brez katere ne more miniti poletje. Potrebujemo le še čebulo, jajce, paradižnik in kislo smetano, s katero se koščki pečenega piščanca lepo povežejo, in napolnimo bučke. Preprosto!

Sestavine za nadevane bučke s piščancem

  • 2-3 bučke
  • 500 g piščančjega mesa (prsa)
  • 2 čebuli
  • 3 žlice olja
  • 1 jajce
  • 3 paradižniki
  • 4 žlice kisle smetane
  • sol poper
  • sir

Postopek

1Bučke prerežite na pol in jih izdolbite z žlico tako, da dobite majhne “čolničke”. Meso bučk shranite, saj ga boste kasneje potrebovali.

2Piščančja prsa narežite na majhne koščke in jih prepražite na oljčnem olju v ponvi. Ko so koščki piščanca zlato-rjavi, dodajte sesekljano čebulo, posolite in nadaljujte s praženjem, dokler čebula ne postane mehka in steklena.

3Ponev s pečenim mesom odstavimo in ko se meso malo ohladi, mu dodamo jajce, paradižnik, kislo smetano ter začinimo.

3Bučke napolnimo z nadevom in posujemo s sirom (mocarela, parmezan …). Pečemo jih 20 do 25 minut v pečici na 180 stopinjah, da se zlato-rjavo obarvajo in zmehčajo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite