Nadevane bučke s piščancem so slastna in preprosta jed, brez katere ne more miniti poletje. Potrebujemo le še čebulo, jajce, paradižnik in kislo smetano, s katero se koščki pečenega piščanca lepo povežejo, in napolnimo bučke. Preprosto!
Sestavine za nadevane bučke s piščancem
- 2-3 bučke
- 500 g piščančjega mesa (prsa)
- 2 čebuli
- 3 žlice olja
- 1 jajce
- 3 paradižniki
- 4 žlice kisle smetane
- sol poper
- sir
Postopek
1Bučke prerežite na pol in jih izdolbite z žlico tako, da dobite majhne “čolničke”. Meso bučk shranite, saj ga boste kasneje potrebovali.
2Piščančja prsa narežite na majhne koščke in jih prepražite na oljčnem olju v ponvi. Ko so koščki piščanca zlato-rjavi, dodajte sesekljano čebulo, posolite in nadaljujte s praženjem, dokler čebula ne postane mehka in steklena.
3Ponev s pečenim mesom odstavimo in ko se meso malo ohladi, mu dodamo jajce, paradižnik, kislo smetano ter začinimo.
3Bučke napolnimo z nadevom in posujemo s sirom (mocarela, parmezan …). Pečemo jih 20 do 25 minut v pečici na 180 stopinjah, da se zlato-rjavo obarvajo in zmehčajo.