Enostavno, hitri pripravljeno in dobro kosilo.
Sestavine za mesne polpete s sezamom
- 350 g mlete govedine
- 150 g mlete svinjine
- 1 ฤebula
- 4 stroki ฤesna
- 1 jajce
- 80 g kruลกnih drobtinic
- ลกopek peterลกilja
- majaron
- 2 ลพlici oljฤnega olja
- sol
- poper
- sezamova semena
- olje za cvrtje
Postopek
1ฤebulo drobno nasekljamo, jo posolimo in praลพimo na oljฤnem olju, toliko ฤasa, da postekleni nato dodamo ลกe drobno sesekljan ฤesen in ลกe nekaj minut praลพimo. Pazimo, da se ฤesen ne zaลพge.
2Peterลกilj drobno nasekljamo. V veฤji skledi dobro zmeลกamo meso, popraลพeno ฤebulo s ฤesnom, peterลกilj, jajce in drobtine. Drobtinic dodamo toliko, da nam masa ne razpada. Dodamo ลกe sol, poper in malo majarona.
3Z rokami oblikujemo polpete. Povaljamo jih v sezamovih semenih. V ponvi segrejemo olje za cvrtje in polpete na obeh straneh ocvremo do zlato rjave barve.
4Peฤene polpete odlagamo na papirnato brisaฤo, da vpije odveฤno maลกฤobo. Kot prilogo lahko naredimo krompirjevo solato, recept najdete na naลกi spletni strani.