Mesne polpete

Znam svetuje

Tako enostavno, pa tako dobro.

Sestavine

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 2 en dan stari žemlji
  • 1 čebula
  • 1 jajce
  • sol
  • poper
  • 1 čajna žlica sladke paprike v prahu
  • 2 jedilni žlici sveže sesekljanega peteršilja
  • 2 jedilni žlici topljenega masla

Priprava

1Žemljo natrgamo in namočimo v toplem mleku. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Mleto meso zmešamo z ožeto žemljo, s čebulo, z jajcem, s soljo, poprom, papriko in peteršiljem ter naredimo gladko mesno testo.

2Topljeno maslo segrejemo. Iz mesnega testa oblikujemo majhne polpete in jih v vroči maščobi pečemo na obeh straneh okoli 8 minut, da postanejo zlatorjavi.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite