Tako enostavno, pa tako dobro.
Sestavine
- 500 g meลกanega mletega mesa
- 2 en dan stari ลพemlji
- 1 ฤebula
- 1 jajce
- sol
- poper
- 1 ฤajna ลพlica sladke paprike v prahu
- 2 jedilni ลพlici sveลพe sesekljanega peterลกilja
- 2 jedilni ลพlici topljenega masla
Priprava
1ลฝemljo natrgamo in namoฤimoย v toplem mleku.ย ฤebulo olupimo in drobno sesekljamo. Mleto meso zmeลกamo z oลพeto ลพemljo, s ฤebulo, z jajcem, s soljo, poprom, papriko in peterลกiljem ter naredimo gladko mesno testo.
2Topljeno maslo segrejemo. Iz mesnega testa oblikujemo majhne polpete in jih v vroฤi maลกฤobi peฤemo na obeh straneh okoli 8 minut, da postanejo zlatorjavi.