Krvavice najlaลพje speฤemo v peฤici, odliฤne so tudi peฤene v ponvi. S kislim zeljem ali repo ter malo krompirja v kosih pripravimo res izvrstno kosilo.
Sestavine za krvavice s kislim zeljem
- 2 para krvavic
- 1 ลพliฤka svinjske masti
- 1/2 kg kislega zelja
- 1 manjลกa ฤebula
- 2 stroka ฤesna
- 1 lovorov list
- sol po potrebi
- nekaj zrn popra in ยฝ ลพliฤke mletega
- 2 ลพlici oljฤnega olja
Postopek
1Ponev namastimo s svinjsko mastjo, nanjo poloลพimo krvavice in pri nizki temperaturi segrevamo. Ko zaฤnejo cvrฤati, jih ob strani prepikamo z zobotrebcem. Pokrijemo s pokrovko in peฤemo pol ure. Po tem ฤasu jih obrnemo, pokrijemo, ลกe enkrat prepikamo ob straneh in pokrite peฤemo ลกe pol ure.
2Medtem ฤebulo in ฤesen olupimo in drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo malo olja (lahko tudi masti) in na njem najprej pocvremo ฤebulo, ko ta postekleni in nekoliko spremeni barvo, pa ลกe ฤesen.
3Dodamo kislo zelje, ki ga prej poizkusimo in po potrebi malo opremo, da ni prekislo. Solimo (ฤe je potrebno), popramo in dodamo lovorjev list, poper v zrnju, zalijemo z malo vode, pokrijemo in poduลกimo do mehkega (pribliลพno pol ure).
4Na kroลพnik damo malo kislega zelja, na vrh poloลพimo peฤene krvavice, polijemo s sokom, ki se nam je nabral pri peki krvavic in postreลพemo.