Krvavice s kislim zeljem

Znam svetuje

Krvavice najlaลพje speฤemo v peฤici, odliฤne so tudi peฤene v ponvi. S kislim zeljem ali repo ter malo krompirja v kosih pripravimo res izvrstno kosilo.

Sestavine za krvavice s kislim zeljem

  • 2 para krvavic
  • 1 ลพliฤka svinjske masti
  • 1/2 kg kislega zelja
  • 1 manjลกa ฤebula
  • 2 stroka ฤesna
  • 1 lovorov list
  • sol po potrebi
  • nekaj zrn popra in ยฝ ลพliฤke mletega
  • 2 ลพlici oljฤnega olja

Postopek

1Ponev namastimo s svinjsko mastjo, nanjo poloลพimo krvavice in pri nizki temperaturi segrevamo. Ko zaฤnejo cvrฤati, jih ob strani prepikamo z zobotrebcem. Pokrijemo s pokrovko in peฤemo pol ure. Po tem ฤasu jih obrnemo, pokrijemo, ลกe enkrat prepikamo ob straneh in pokrite peฤemo ลกe pol ure.

2Medtem ฤebulo in ฤesen olupimo in drobno nasekljamo, v ponvi segrejemo malo olja (lahko tudi masti) in na njem najprej pocvremo ฤebulo, ko ta postekleni in nekoliko spremeni barvo, pa ลกe ฤesen.

3Dodamo kislo zelje, ki ga prej poizkusimo in po potrebi malo opremo, da ni prekislo. Solimo (ฤe je potrebno), popramo in dodamo lovorjev list, poper v zrnju, zalijemo z malo vode, pokrijemo in poduลกimo do mehkega (pribliลพno pol ure).

4Na kroลพnik damo malo kislega zelja, na vrh poloลพimo peฤene krvavice, polijemo s sokom, ki se nam je nabral pri peki krvavic in postreลพemo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite