Hrenovke v testu

Znam svetuje

Ste pripravljeni na okusno in preprosto jed, ki bo zadovoljila vaลกe kulinariฤne ลพelje? Hrenovke v testu so priljublena izbira za hitre prigrizke in enostavno pripravo.

Ta recept vam bo razkril, kako enostavno je pripraviti hrustljave in zlatorjave hrenovke, ovite v mehko testo. S sledenjem nekaj preprostim korakom boste ustvarili slastno jed, primerno za razliฤne priloลพnosti.

Preverite spodaj, kako pripraviti hrenovke v testu in uลพivajte v tej ฤudoviti kulinariฤni poslastici!

Sestavine za hrenovke v testu

  • 6 hrenovk
  • 1 jajce
  • sezam
  • po ลพelji gorฤica, majoneza, keฤap

Testo

  • 250 g moke
  • 150 ml vode
  • 1/4 kocke kvasa
  • 1/2 ลพliฤke soli
  • ลกฤepec sladkorja
  • 2 ลพlici oljฤnega olja

Postopek

1Kvas nadrobimo v mlaฤno vodo, dodamo sladkor, premeลกamo in pustimo 10 minut. Moko zmeลกamo s soljo, prilijemo vodo s kvasom in olje ter zamesimo v gladko testo. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na dvojno koliฤino.

2Hrenovke operemo in vsako nareลพemo na 3 dele. Vzhajano testo premesimo, razvaljamo in nareลพemo na pravokotnike. Velikost vsakega mora biti malo ลกirลกa od kosa hrenovke in dovolj dolga, da bomo hrenovko ovili.

3Vsak pravokotnik na tanko namaลพemo z gorฤico ali meลกanico majoneze in keฤapa. Nanj poloลพimo koลกฤek hrenovke, zavijemo in zapremo eno stran (lahko tudi obe).

4Poloลพimo jih na pladenj, obloลพen s peki papirjem, premaลพemo z razลพvrkljanim jajcem in potresemo s sezamom.

5Peฤemo v peฤici, ki smo jo segreli na 180ยฐC pribliลพno 20 minut, da se lepo zapeฤejo.

ฤŒe vas zanima …

Izraz “hrenovke” se uporablja za opis razliฤnih vrst klobas, ki so obiฤajno izdelane iz mletega mesa (najpogosteje svinjine, piลกฤanca ali govedine) in drugih sestavin, kot so zaฤimbe, maลกฤobe in polnila. Hrenovke so obiฤajno oblikovane v podolgovate valjฤke in nato peฤene, kuhane ali ocvrte.

Izvor hrenovk ni enoliฤno znan, saj obstaja veฤ razliฤnih vrst klobas po vsem svetu, ki spominjajo na hrenovke.

Beseda “hrenovka” sama po sebi ni povezana s hrenom (rastlina), ampak se nanaลกa na hiter prigrizek v obliki klobase.

Hrenovke so postale priljubljene v ลกtevilnih kuhinjah po svetu in se razlikujejo po sestavinah, okusih in naฤinu priprave glede na regijo. Na primer, hot dog, ki je priljubljen prigrizek v Zdruลพenih drลพavah Amerike, uporablja hrenovko, ki je obiฤajno izdelana iz meลกanice govejega in svinjskega mesa.

Kljub temu, da izvor hrenovk ni natanฤno doloฤen, so postale pomemben del hitre prehrane in so na voljo v ลกtevilnih razliฤnih oblikah in okusih po vsem svetu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite