Vonj po cvrtju in kako se ga znebiti. Poznamo ga vsi, ki smo kadarkoli jedi cvrli doma. Vonj ostane kar nekaj ฤasa kljub temu, da smo zraฤili prostor. Poznano? Kaj narediti, da bo vonj minimalen oziroma ga sploh ne bo?
Predno zaฤnete hrano cvreti, naredite prepih. Ja, vemo, da naลกe babice pravijo, da se bomo prehladili, a tistih nekaj minut prepiha je zlata vrednih, ko gre za vonj po cvrtju.
Vklopite napo! Nekdo bi rekel, da je vkljuฤena nape samoumevna stvar, a velikokrat se zgodi, da na to pozabimo oziroma se spomnimo, ko ลพe nekaj ฤasa cvremo.
ฤe imate moลพnost, zaprite kuhinjo. Vsa vrata, ki vodijo v kuhinjo, naj bodo zaprta. Seveda, ฤe je to edini naฤin, da naredite prepih, potem naj bo prepih tam, kjer je to najbolj optimalno – ฤim krajลกa pot.
Olje, ki je ostalo, ฤimprej pospravite. Poskrbite za varnost in pravilno ravnanje z odpadki. Odgovore o tem, kam z odpadnim oljem, najdete na povezavi.
Priลพgimo diลกeฤo sveฤo ali kadilo. ฤez noฤ pustimo odprto sveลพe mleto kavo, saj kava nevtralizira vonj. Najbolje pa je, da ฤimprej skuhamo nekaj drugega. Sladice odliฤno prekrijejo vonj!