Sirove štručke

Znam svetuje

Mehke sirove žemljice so najboljše, ko jih še mlačne namažemo z maslom in obložimo s kislimi kumaricami in mortadelo.

Sestavine

Testo

  • 500 g bele moke
  • 150 ml mlačne vode
  • 150 ml mleka
  • 1/2 kocke kvasa
  • 40 g masla
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 200 g sira (edamec, gouda …)

Postopek

1Kvas nadrobimo v mlačno vodo, dodamo sladkor, premešamo in pustimo 10 minut. V moko vmešamo sol, prilijemo vodo s kvasom, mleko in olje ter z ročnim mešalnikom zamesimo v gladko testo. Na koncu vmešamo še na koščke narezano zmehčano maslo. Pustimo vzhajati na dvojno količino.

2Ko nam testo vzhaja, ga premesimo, razdelimo na 8 enakih delov in oblikujemo v okrogle žemljice. Položimo jih na pekač, obložen s peki papirjem, in rahlo pritisnemo nanje, da jih nekoliko sploščimo – tako žemljice ne bodo previsoke.

3Nekaj sira narežemo na 8 paličic, ostalega naribamo. V vsako žemljico zarežemo in v zarezo damo paličico sira. Ponovno pustimo vzhajati na dvojno količino.

4Vzhajane štručke potresemo s preostalim naribanim sirom in damo v pečico, ki smo jo segreli na 180°C. Pečemo 20 do 25 minut.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite