Pizza s pršutom in rukolo

Znam svetuje

Po našem mnenju je to ena boljših različic pizze. Velikokrat jo naročimo v dobri pizzeriji in ni razloga, da si je ne bi pripravili tudi doma.

Sestavine

Testo

  • 300 g bele moke
  • 180 g mlačne vode
  • 1/2 dcl oljčnega olja
  • 1/4 kocke kvasa
  • manjša žlička soli
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 10 rezin pršuta
  • domača šalša (paradižnikova omaka)
  • sir – pizza mozzarella
  • origano
  • rukola
  • parmezan

Postopek

1Mlačni vodi dodamo sladkor in vanjo nadrobimo kvas, premešamo in pustimo 10 minut. Vse ostale sestavine damo v skledo (sol vmešamo v moko), dodamo vodo s kvasom in zamesimo lepo, gladko testo. Pustimo ga vzhajati na dvojno količino. Vzhajanega na hitro premesimo in razdelimo na 2 dela. Iz vsakega oblikujemo kroglico in jo pustimo vzhajati toliko časa, da si pripravimo ostale sestavine.

2Veliko bolje bo, če kupimo sir v kosu in ga naribamo sami – v tem primeru naribamo mocarelo za pizzo in parmezan v kosu. Paradižnik narežemo na četrtine, rukolo operemo.

3Kroglico testa z rokami razvlečemo, jo premažemo s paradižnikovo omako, potresemo z origanom in mocarelo. Pečemo jo približno 10 minut na 250°C, da se dno in rob lepo zapečeta.

4Pizzo vzamemo iz pečice, obložimo s pršutom in paradižnikom ter potresemo z rukolo in naribanim parmezanom. Pršuta ne pečemo, ampak ga na pizzo damo, ko je ta že pečena. Pršut bo tako ohranil boljši okus in pizza bo manj slana.

5Bolj podroben postopek za testo za pizzo si lahko pogledate tukaj.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite