Pirin kruh brez kvasa

Znam svetuje

Doma narejen pirin brez kvasa kruh lepลกe diลกi in je boljลกega okusa kot kupljen.

Sestavine za pirin kruh brez kvasa

  • 0,5 kg polnozrnate pirine moke
  • 20 dag meลกanih semen
  • 1 zavitek pecilnega praลกka iz vinskega kamna
  • 1 ลพliฤka soli
  • 1 ลพlica olivnega olja
  • 0,5 l mineralne vode

Postopek

1V moko umeลกamo pecilni praลกek, dodamo sol, olivno olje in ลกele na koncu mineralno vodo. Vse sestavine dobro zmeลกamo. Dodamo semena, ki so lahko sonฤniฤna, buฤna, lanena ali/in sezamova. Sami smo kupili ลพe narejeno meลกanico.

2V podolgovat pekaฤ za kruh poloลพimo peki papir in ga napolnimo z maso. Pozor, ta ni kepasta kot kvaลกeno testo in ni ฤisto tekoฤa. Posujemo z nekaj semeni in takoj postavimo za eno uro v ogreto peฤico na 200 ยฐC.

3Ko je kruh peฤen, ga zavijte v mokro krpo in naj tako poฤiva nekaj minut. S tem prepreฤite, da bi se kasneje drobil.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite