Langaš z jogurtom

Znam svetuje

Langaš ali lángos je prišel k nam z Madžarske, zato ga najpogosteje pripravljajo prav v Prekmurju. Najbolj popularen je krompirjev langaš, pokapljan s posoljeno vodo, v katero smo naribali česen.

Naš predlog je langaš z jogurtom, obložen s pocvrto slanino. Tako pripravljen je odlična zamenjava za pico ali tortiljo.

Sestavine za langaš z jogurtom

Testo

  • 500 g moke
  • 1 dl mlačnega mleka
  • 1 lonček navadnega jogurta
  • 1 jajce
  • 1 žlička soli
  • 1/2 žličke sladkorja
  • 1 kocka kvasa
  • olje za cvrtje

Preliv

  • 1 lonček grškega jogurta
  • 4 stroki česna
  • 1 žlička soli
  • 100 g tanko narezane slanine
  • 2 žlici sveže nasekljanega peteršilja in drobnjaka

Postopek

1V večjo skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico, vanjo nalijemo mlačno mleko, primešamo sladkor in nadrobimo kvas. Pustimo 10 minut, da se kvas aktivira.

2Na obod potresemo sol, dodamo jogurt in jajce in zamesimo gladko testo. Pokrijemo ga s kuhinjsko krpo in pustimo vzhajati pol ure.

3Nato odtrgamo za pest testa in iz njega oblikujemo majhno pico z nekoliko debelejšimi robovi. Pustimo počivati še pol ure. Na sredini testo prebodemo z vilicami, da se ne naredijo mehurji.

4V široki ponvi segrejemo olje za cvrtje, olja mora biti dovolj, da langaši plavajo v njem. Na obeh straneh jih ocvremo do zlato rjave barve, približno tri minute na vsaki strani.

5Medtem česen olupimo in zelo drobno nasekljamo, dodamo sol in jogurt. Slanino na hitro popečemo na ponvi z obeh strani, da se lepo, hrustljavo zapeče.

6Še vroče langaše namažemo z jogurtovo omako, potresemo s pocvrto slanino in okrasimo še s svežim peteršiljem in drobnjakom.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite