Kruh brez gnetenja

Znam svetuje

Mehak je kot oblaฤek.

Sestavine

  • 1 kg bele moke tipa 500 (lahko meลกate tudi druge vrste moke, na primer pirino in rลพeno, vedno pa naj bo veฤji del namenjen beli moki)
  • 1 suhi kvas (ali 20 g sveลพega kvasa)
  • juลกna ลพlica soli
  • cca 750 ml mlaฤne vode (ali pol vode, pol mleka)

Priprava

1Za pripravo tega kruha potrebujemo posodo, ki jo lahko pokrijemo in damo v peฤico, denimo stekleno posodo s pokrovom. V primeru, da primerne pokrovke nimamo, lahko peฤemo tudi pokrito s peki papirjem.

2Vse naลกtete sestavine presipamo v veฤjo skledo in jih s pomoฤjo kuhalnice ฤim bolj poveลพemo. Testa se nam s prsti sploh ni potrebno dotakniti! Nato kruh pustimo vzhajati 12-14 ur. Vklopimo peฤico, vanjo damo posodo s pokrovom, ki naj bo odporna na visoke temperature. Zmes vmes na pomokani povrลกini nekajkrat prepognemo.

3Posodo vzamemo iz peฤice in pri tem pazimo, saj bosta posoda in pokrov zelo vroฤa. Na dno posode potrosimo polento in v posodo enostavno poloลพimo zmes. Peฤemo 30 minut v zaprti posodi na 220 ยฐC. Nato posodo pazljivo odpremo in peฤemo ลกe 25 minut na 200 ยฐC. Po peki bo kruh zdrknil iz posode, zato brez skrbi, ne bo se zalepil. V posodo ne polagamo peki papirja, ne potrebujemo niti maลกฤobe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite