Koruzni kruh

Znam svetuje

Koruzni kruh je zelo okusna in nasitna različica kruha.

Sestavine

  • 150 g koruzne moke
  • 100 ml vode za poparjenje
  • 20 g mleka v prahu
  • 150 g gladke pšenične moke (tip 500)
  • 10 g soli
  • 5 g sladkorja
  • 15 g kvasa
  • 200 ml vode za mesenje

Postopek

1V skledi zmešamo koruzno moko in mleko v prahu ter ju poparimo z vrelo vodo. Nastati mora zmes, podobna pudingu. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

2Nato v isto skledo presejemo moko, nadrobimo kvas in dodamo vse ostale sestavine. Zamesimo gladko in prožno testo. Pustimo ga na pomokani delovni površini pri sobni temperaturi, da počiva 10 minut.

3Nato testo premesimo in celega oblikujemo v hlebec, lahko pa ga razdelimo na dvoje, da nastaneta hlebčka. Pripravimo košarico za vzhajanje in vanje položimo testo. Pustimo ga, da vzhaja, dokler ne naraste za polovico. Zatem testo po površini zarežemo.

4Koruzni kruh pečemo 45 minut pri 230°C.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite