Koruzni kruh

Znam svetuje

Koruzni kruh je zelo okusna in nasitna razliฤica kruha.

Sestavine

  • 150 g koruzne moke
  • 100 ml vode za poparjenje
  • 20 g mleka v prahu
  • 150 g gladke pลกeniฤne moke (tip 500)
  • 10 g soli
  • 5 g sladkorja
  • 15 g kvasa
  • 200 ml vode za mesenje

Postopek

1V skledi zmeลกamo koruzno moko in mleko v prahu ter ju poparimo z vrelo vodo. Nastati mora zmes, podobna pudingu. Pustimo, da se popolnoma ohladi.

2Nato v isto skledo presejemo moko, nadrobimo kvas in dodamo vse ostale sestavine. Zamesimo gladko in proลพno testo. Pustimo ga na pomokani delovni povrลกini pri sobni temperaturi, da poฤiva 10 minut.

3Nato testo premesimo in celega oblikujemo v hlebec, lahko pa ga razdelimo na dvoje, da nastaneta hlebฤka. Pripravimo koลกarico za vzhajanje in vanje poloลพimo testo. Pustimo ga, da vzhaja, dokler ne naraste za polovico. Zatem testo po povrลกini zareลพemo.

4Koruzni kruh peฤemo 45 minut pri 230ยฐC.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite