Koruzni kruh je zelo okusna in nasitna razliฤica kruha.
Sestavine
- 150 g koruzne moke
- 100 ml vode za poparjenje
- 20 g mleka v prahu
- 150 g gladke pลกeniฤne moke (tip 500)
- 10 g soli
- 5 g sladkorja
- 15 g kvasa
- 200 ml vode za mesenje
Postopek
1V skledi zmeลกamo koruzno moko in mleko v prahu ter ju poparimo z vrelo vodo. Nastati mora zmes, podobna pudingu. Pustimo, da se popolnoma ohladi.
2Nato v isto skledo presejemo moko, nadrobimo kvas in dodamo vse ostale sestavine. Zamesimo gladko in proลพno testo. Pustimo ga na pomokani delovni povrลกini pri sobni temperaturi, da poฤiva 10 minut.
3Nato testo premesimo in celega oblikujemo v hlebec, lahko pa ga razdelimo na dvoje, da nastaneta hlebฤka. Pripravimo koลกarico za vzhajanje in vanje poloลพimo testo. Pustimo ga, da vzhaja, dokler ne naraste za polovico. Zatem testo po povrลกini zareลพemo.
4Koruzni kruh peฤemo 45 minut pri 230ยฐC.
