Domače hot dog štručke so enostavne in mehke štručke za hot dog, ki so veliko boljše od tistih, ki jih kupimo.
Sestavine za domače hot dog štručke
- 350 g moke
- 110 ml mleka
- 100 ml vode
- 18 g kvasa
- 20 g sladkorja
- 10 g soli
- 40 g masla
Postopek
1Kvas nadrobimo v mlačno vodo, dodamo pol žličke sladkorja (odvzamemo od celotne količine) in pustimo 10 minut. V moko vmešamo sol in preostali sladkor, prilijemo vodo s kvasom in mleko ter zamesimo v gladko testo. Testo mora biti mehko, zato bo najbolje, da ga mesimo z ročnim mešalnikom ali kuhinjskim robotom. Na koncu vmešamo na koščke narezano zmehčano maslo, pokrijemo in pustimo vzhajati na dvojno količino.
2Ko nam testo vzhaja, ga ponovno premesimo in razdelimo na 6 enakih delov. Vsak del oblikujemo v ožjo podolgovato štručko, jo damo na pladenj, obložen s peki papirjem, in s prsti rahlo pritisnemo nanjo, da ne bo previsoka. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati na dvojno količino.
3Pečico segrejemo na 190°C in štručke pečemo 15 do 20 minut, toliko da se lepo rumeno obarvajo. Štručke malo ohladimo, nato jih po dolgem prerežemo in napolnimo s poljubnimi sestavinami.