Čebulni polnozrnat kruh

Znam svetuje

Čebulni kruh ima poseben okus, postrežemo ga k slanim jedem.

Sestavine

  • 1/2 kg polnozrnate moke
  • 2 žlički pecilnega praška
  • 2 žlički sode bikarbone
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 3 dcl navadnega jogurta
  • 1 jajce
  • 3 žlice stopljenega masla
  • 1 čebula
  • šopek svežega drobnjaka
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

1Najprej na malo oljčnega olja pocvremo čebulo. V večjo posodo presejemo moko skupaj s pecilnim praškom, sodo bikarbono, sladkorjem in soljo. V drugi posodi zmešamo jogurt, jajce, ocvrto čebulo, stopljeno maslo in nasekljan drobnjak.

2Mokre sestavine stresemo k suhim, dobro premešamo in damo na pekač obložen s peki papirjem. Pečico segrejemo na 175 stopinj. Pred peko hlebček po vrhu zarežemo z nožem. Pečemo 40-45 minut. 
Pečen kruh ohladimo na rešetki. 

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite