Buhteljni s česnom in parmezanom

Znam svetuje

Buhteljni s česnom in parmezanom so kot nalašč za vse, ki imate raje slano kot sladko. Ti mehki kot oblak in nadvse okusni buhteljni vas bodo brez dvoma navdušili, kot so navdušili nas.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 320 g moke
  • 1 dcl polnomastnega mleka
  • 20 g suhega kvasa
  • 100 g masla
  • žlička soli
  • 4 žličke sladkorja
  • 1/2 žličke česna v prahu
  • 2 žlici parmezana
  • velik ščep drobno nasekljanega peteršilja
  • groba sol

Postopek

1V toplo mleko dodamo kvas in premešamo. Ko kvas nabrekne, je pripravljen za uporabo.

2V večjo posodo damo moko, sol in sladkor ter premešamo. Dodamo eno razžvrkljano jajce ter 40 g stopljenega masla. Vsemu skupaj dodamo mleko s kvasom in testo dobro umesimo. Testo mora biti močno, prožno in prosojno, ko ga raztegnemo, ter se ne sme trgati. Gnetenje naj traja 10 min. Pri sobni temperaturi nato testo pustimo vzhajati uro in pol.

3Z ostrim nožem testo razdelimo na 9 enakih delov. Če jih tehtamo, naj bi imel en kos cca 65 g. Štiri konce testa kot vrečko zapremo, oblikujemo v kroglo in polagamo v naoljen pekač. Ponovno vzhajamo, do podvojene velikostii. V prej ogreti pečici jih na 220 stopinj Celzija pečemo 20 minut.

4V posodici z vilicami pretlačimo 60g masla, dodamo česen v prahu, peteršilj in parmezan. Mešamo in tlačimo tako dolgo, da se vse sestavine lepo prepletajo.

5Najbolje je, da pečene buhteljne postrežemo takoj. Pečene premažemo s premazom in postrežemo. V nasprotnem primeru jih premažemo, predno jih postrežemo, a jih prej segrejemo v pečici.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite