Bruschetta je popečen kruh, po katerem podrgnemo s svežim strokom česna in ga pokapljamo z oljčnim oljem. Mi smo ga obložili še z mozzarello in paradižnikom.
Sestavine
- 1 rustikalna bageta
- 400 g češnjevih paradižnikov
- 2 mozzarelli
- 1 strok česna
- sveža bazilika
- oljčno olje
- poper in sol
Postopek
1Paradižnik in mozzarelo narežemo na manjše koščke, damo v skledo, solimo in popramo po okusu ter premešamo. Listke bazilike lahko pustimo cele ali jih natrgamo na manjše koščke.
2Bageto naražemo na približno 1,5 cm debele rezine. Popečemo jih v ponvi ali v toasterju, z obeh strani. Po vsakem popečenem koščku kruha podrgnemo s strokom česna in ga pokapljamo z oljčnim oljem.
3Kruh obložimo z nadevom, zložimo na pladenj, potresemo z baziliko in postrežemo.