Brusketa s paradižnikom, mozzarello in baziliko

Znam svetuje

Bruschetta je popečen kruh, po katerem podrgnemo s svežim strokom česna in ga pokapljamo z oljčnim oljem. Mi smo ga obložili še z mozzarello in paradižnikom.

Sestavine

  • 1 rustikalna bageta
  • 400 g češnjevih paradižnikov
  • 2 mozzarelli
  • 1 strok česna
  • sveža bazilika
  • oljčno olje
  • poper in sol

Postopek

1Paradižnik in mozzarelo narežemo na manjše koščke, damo v skledo, solimo in popramo po okusu ter premešamo. Listke bazilike lahko pustimo cele ali jih natrgamo na manjše koščke.

2Bageto naražemo na približno 1,5 cm debele rezine. Popečemo jih v ponvi ali v toasterju, z obeh strani. Po vsakem popečenem koščku kruha podrgnemo s strokom česna in ga pokapljamo z oljčnim oljem.

3Kruh obložimo z nadevom, zložimo na pladenj, potresemo z baziliko in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite