Odlična ideja, kako porabiti prezrele banane.
Sestavine
- 3 zrele banane
- 2 jajci
- 130 g zmehčanega masla
- 100 g rjavega sladkorja
- 190 g bele moke
- 1 pecilni prašek
- šepec soli
- 100 g orehov
Postopek
1Banane olupimo in jih z vilicami zmečkamo. Maslo in sladkor penasto vmešamo z električnim mešalnikom. Med konstantnim mešanjem z ročnim mešalnikom dodamo vsako jajce posebej in jih dobro vmešamo v zmes.
2Dodamo pretlačene banane, premešamo in med stalnim mešanjem počasi dodajamo moko, ki smo ji vmešali pecilni prašek in sol. Vse sestavine dobro premešamo, da nastane homogena zmes.
3Na koncu z lopatko vmešamo orehova jedrca. Pekač za peko kruha dobro namažemo z maslom in vanj prelijemo zmes.
4Pečico segrejemo na 180°C in pečemo 50 do 60 minut. Preden ga vzamemo iz pečice, naredimo test z zobotrebcem.