Bananin kruh s kokosovo moko

Znam svetuje

Bananin kruh s kokosovo moko je prava poslastica, ki zdruลพuje soฤnost zrelih banan, neลพnost kokosove moke in toplino vonjav.

Ta slastna pekovska kreacija je odliฤna reลกitev za porabo preveฤ zrelih banan in popolno sladico za zajtrk ali malico. Zdruลพuje aromo sladkih banan z dodatkom rahlo oreลกkastega okusa kokosove moke.

Sestavine za bananin kruh s kokosovo moko

  • 3 zrele banane, pretlaฤene
  • 2 jajci
  • 120 ml stopljenega kokosovega olja
  • 100 g rjavega sladkorja
  • 1 ฤajna ลพliฤka vaniljevega ekstrakta
  • 90 g pirine moke
  • 30 g kokosove moke
  • 1 ฤajna ลพliฤka pecilnega praลกka
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke sode bikarbone
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke soli
  • 1/2 ฤajne ลพliฤke cimeta
  • dodatki po ลพelji: orehi, kokosovi kosmiฤi

Postopek

1 Segrejte peฤico na 180ยฐC. Pripravite pekaฤ za kruh, ga obloลพite s papirjem za peko ali ga namastite.

2 V veliki skledi zmeลกajte pretlaฤene banane, jajca, stopljeno kokosovo olje, rjavi sladkor in vaniljev ekstrakt. Dobro premeลกajte.

3 V drugi skledi zmeลกajte pirino moko, kokosovo moko, pecilni praลกek, sodo bikarbono, sol in cimet.

4 Postopoma dodajte suhe sestavine mokrim sestavinam. Meลกajte, dokler ne dobite enotne zmesi.

5 Po ลพelji dodajte orehe, kokosove kosmiฤe ali druge dodatke. Neลพno premeลกajte.

6 Zmes vlijte v pripravljen pekaฤ za kruh. Peฤite v predhodno ogreti peฤici pribliลพno 60 minut.

7 Ko je kruh peฤen, ga ohladi pustite, da se ohladi v pekaฤu nekaj minut, nato pa ga prestavite na reลกetko, da se popolnoma ohladi.

Uลพivajte v soฤnem in aromatiฤnem bananinem kruhu s kokosovo moko.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Vedno sveลพe

Sorodna vsebina

Ne prezrite