Vampi s krompirjem

Znam svetuje

Vampi s krompirjem ali tripe so priljubljena enolončnica, ki je nasitila že mnoge. Vampi ali drobovina (vampe lahko kuhamo z govejo, s telečjo in jagnječjo drobovino) so danes dostopni že očiščeni ter jih je potrebno doma samo skuhati, z dodatkom začimb, pancete in zelenjave pa se spremenijo v odlično enolončnico. Mi smo ji dodali še feferon, saj obožujemo pikantnost, ki jo prinese v kuhane vampe.

Sestavine za vampe s krompirjem

  • 1000 g nekuhanih govejih vampov
  • 2 jušni žlici maščobe
  • 3-4 čebule
  • 2-3 korenja
  • 3 krompirje
  • 2 lovorjeva lista
  • 150 g pancete
  • 200 ml suhega belega vina
  • 5-6 strokov česna
  • 1 šopek peteršilja
  • sol, poper, feferon

Postopek

1Oprane vampe skuhamo na pol. Če nas moti vonj, v lonec dajmo še žličko ingverja v prahu, saj bo ublažil vonj.

2Zelenjavo očistimo, čebulo narežemo na manjše kose, korenček pa naribamo.

3V globlji posodi stopimo maščobo in na njej prepražimo čebulo do mehkega. Čebulo posolimo in ji, če želimo, dodamo žličko sode bikarbone, da se lepše stopi.

4Dodamo korenček in lovor ter vse skupaj dušimo še 10-15 minut.

5Ročno ali z mešalnikom naredimo pesto iz pancete, česna in peteršilja ter ga damo v posodo in pazimo, da se ne zažge. Pražimo približno 2 minuti.

6Medtem narežemo vampe na majhne, ozke trakove in jih dodamo v posodo, zalijemo z vinom in dušimo, dokler se tekočina ne zmanjša za polovico.

7Dodamo pesto in vodo, da vse skupaj pokrije.

8Počasi kuhamo 30 minut, nato dodamo še krompir in kuhamo toliko časa, da se vampi zmehčajo.

Preberite še, kako pripraviti verjetno najbolj priljubljene vampe – vampe po tržaško.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite