Trpotčeva juha

Znam svetuje

Okusna juha, ki jo naberemo kar na bližnjem travniku, bo popestrila naš jedilnik.

Sestavine

  • 2 velika krompirja
  • 2 pesti ozkolistnega trpotca
  • 2 pesti kislice
  • 1 mlada čebula
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • sol
  • oljčno olje
  • 1 žlička svežega peteršilja

Postopek

1Krompir olupimo, operemo, narežemo na majhne koščke in skuhamo v slani vodi. Čebulo sesekljamo in prepražimo na oljčnem olju, dodamo sesekljano kislico in sesekljan trpotec ter dušimo nekaj minut. Zalijemo z malo vode in kuhamo še 2-3 minute.

2Krompir precedimo in ga dodamo v ponev z zelišči. Ostanek vode, v kateri se je kuhal krompir, pustimo za kasneje ter jo po potrebi prilivamo, da dosežemo želeno gostoto.

3Vse sestavine zmiksamo in kuhamo na nizkem ognju približno 5 minut, da se juha zgosti. Odstavimo jo od ognja. Sedaj lahko dodamo še smetano. Okrasimo s svežim peteršiljem in postrežemo.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite