Piščančja obara z žličniki

Znam svetuje

Piščančja obara z žličniki je prava slovenska klasika, ki nikoli ne razočara. Ko se zunaj shladi ali ko si zaželimo tople domače jedi na žlico, je ta recept popolna izbira. Mehko piščančje meso, bogata zelenjavna osnova in rahli, puhasti žličniki ustvarijo harmonijo okusov, ki nas spomni na otroštvo in kuhinjo naših babic. Priprava je preprosta, sestavine dostopne, rezultat pa bo navdušil vso družino.

Sestavine za piščančjo obaro z žličniki

Za obaro

  • 200 g piščančjih bedri in perutničk
  • 2 žlici olja
  • 1 večja čebula (sesekljana)
  • 2 stroka česna (sesekljana)
  • 2 korenčka (narezana)
  • 1 lovorjev list, timijan, majaron, šetraj
  • sol, poper po okusu
  • 2–3 žlice moke
  • 2 l piščančje jušne osnove ali vode + jušna kocka
  • 150 g graha
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1–2 žlici rdečega vinskega kisa

Za žličnike

  • 2 jajci
  • 7–8 žlic moke (tip T500)
  • 1 žlica kisle smetane (ali olja)
  • ščepec soli

Postopek

1V segreti lonec dodajte olje in meso. Popečete do zlate barve in ga odstranite.

2V isto olje stresite čebulo, počakajte, da postekleni, nato dodajte korenček in česen ter začimbe.

3Premešajte, dodajte moko in premešajte, da se omehča.

4Prilijte jušno osnovo, paradižnikov koncentrat in vrnite meso. Pokrijte in kuhajte 45 minut.

5Po tem času vmešajte grah in kuhamo še 10 minut.

6Medtem pripravite maso za žličnike: v posodi zmešajte jajca, kislo smetano (ali olje), sol in moko v gladko zmes.

7Oblikujte žličnike z dvema žlicama in jih previdno potopite v vrelo obaro.

8Ko žličniki priplavajo, kuhajte še 5–10 minut, nato dodajte kis in premešajte.

9Postrezite vroče, po želji z rezino domačega kruha.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vnesite svoj komentar!
Prosimo, vnesite svoje ime tukaj

Vedno sveže

Sorodna vsebina

Ne prezrite