Paradižnikova juha je klasična jed, ki nas s svojim bogatim okusom in preprosto pripravo vedno znova očara. V našem receptu za paradižnikovo juho posebno mesto zavzema paradižnikova mezga Istrijanka, ki s svojo kakovostjo in intenzivnim okusom poskrbi za nepozabno kulinarično doživetje.
Sestavine za to okusno juho so preproste, a skrbno izbrane: paradižnikova mezga Istrijanko, jušna osnova, česen, bazilika, olivno olje ter začimbe po okusu. Sledite našim navodilom in pripravite kremasto paradižnikovo juho, ki jo lahko po želji obogatite z dodatkom riža.
Sestavine za paradižnikovo juho
- 150 g paradižnkove mezge Istrijanko
- 2-3 dcl jušne osnove (če nimate jušne osnove lahko v vroči vodi stopite govejo kocko)
- 1 strok česna
- ščepec popra
- bazilike
- sol po okusu
- 1 dcl olivnega olja
Postopek
1V posodo dolijemo malo olja in popražimo nasekljan česen. Nato dodamo baziliko, poper in sol po okusu ter vse skupaj pražimo.
2Dodamo paradižnikovo mezgo Istrijanko in vse skupaj z električnim mešalnikom dobro pretlačimo. Prilijemo jušno osnovo in kuhamo da zavre.
3Po želji lahko vanjo dodamo riž ter kuhamo toliko časa da ni pretrd (vsaj 10 minut). Juho nato odstavimo.