Kremne juhe so hitro in enostavno pripravljene, okusne in seveda zdrave.
Sestavine
- 500 g špinače
- 300 g krompirja
- 1 velika čebula
- 3 stroki česna
- 1 dl belega vina
- 1 liter zelenjavne jušne osnove
- 2 dl sladke smetane
- 1 žlička česna v prahu
- 1 žlička soli
- 1/2 žličke popra
- 3 žlice oljčnega olja
- 4 žlice kisle smetane
Postopek
1Čebulo sesekljamo, krompir olupimo, operemo in narežemo na majhne kocke.
2V loncu segrejemo oljčno olje, dodamo nasekljano čebulo in narezan krompir. Pražimo približno 5 minut, dodamo nasekljan česen, ko ta zadiši pa zalijemo z belim vinom.
3Mešamo in pustimo, da povre polovica tekočine. Zalijemo z jušno osnovo, dodamo oprano špinačo in kuhamo približno 15 minut, da se krompir zmehča.
4Zalijemo s sladko smetan, dodamo začimbe in pustimo, da zavre.
5Juho zmiksamo s paličnim mikserjem in kuhamo še nekaj minut. Pazimo, da se nam ne prismodi. Kremno juho damo na krožnike in na vrh dodamo še žlico kisle smetane.