DomovOZNAKEParmezan

parmezan

Pizza s pršutom in rukolo

Po našem mnenju je to ena boljših različic pizze. Velikokrat jo naročimo v dobri pizzeriji in ni razloga, da si je ne bi pripravili...

Ravioli z jurčki

Doma narejeni ravioli z jurčki in brie sirom ter začinjeni z maslom in baziliko so med klasikami italijanske kuhinje. Priprava je sicer nekoliko dolga,...

Gratinirana cvetača

Priloga k mesu ali samostojna jed s skledo zelene solate za manj zahtevne jedce. Sestavine 1 cvetača4 dcl smetane za kuhanje1 dcl mleka2 jajcisolpopermuškatni oreščekparmezan Postopek 1Cvetačo operemo,...

Polnjeni jajčevci

Jajčevce napolnimo s skuto in zelišči, potresemo s parmezanom in odlično kosilo je na mizi. Sestavine 4 večji jajčevci500 g skute3 jajca3 šalotke5 strokov česna4 žlice...

Jajčevci polnjeni z mletim mesom

Jajčevci, polnjeni z mesom in mocarelo, so eden najbolj klasičnih receptov priprave te poletne zelenjave.   Sestavine 2 velika jajčevca250 g mocarele250 ml paradižnikove omake1 čebula300...

Jajčevci s parmezanom

Melanzane alla parmigiana - tako to dobroto imenujejo naši sosedi. Iz nekaj osnovnih sestavin in jajčevcev lahko pričaramo izvrstno glavno jed, ki jo spečemo...

Testenine s piščancem in špinačo

Kremaste testenine v kombinaciji s piščancem se bodo spremenile v kosilo, ki ga bodo oboževali prav vsi. Sestavine 200 g testenin1/2 piščančjih prsipest sveže špinače1 manjša...

Solata s kozicami in rukolo

Rukola je prijetno svežega in rahlo pikantnega okusa. Kombiniramo jo lahko z veliko različnimi jedmi, kot so pizze, zrezki, testenine … Vsebuje veliko vitaminov...

Solata z dimljenim lososom

Losos je bogat z omega-3 maščobnimi kislinami, ki zmanjšujejo nevarnost nastanka krvnih strdkov, zato bi vsekakor moral biti pogosto na naših mizah. Poleg tega...

Čemažev pesto z orehi in parmezanom

Pesto, ki je vsestransko uporaben in še zdrav za po vrhu. Čemažev pesto z orehi in parmezanom, je prava specialiteta, če je prav narejen. Sestavine...

Ne spreglejte