Priloge
Pesto z baziliko
Pesto z baziliko in testeninami je ena izmed najboljših italijanskih predjedi, narejen mora biti seveda s pravimi sestavinami in na tradicionalen način. Pristni genovski...
Zelenjavne jedi
Pražen brstični ohrovt s parmezanom in pinjolami
Brstični ohrovt (Brassica oleracea var. gemmifera) je zelenjava, ki je sorodna brokoliju, cvetači, ohrovtu in zelju. So majhni in okrogli, rastejo na steblih...
Mesne jedi
Piščančji zrezki v smetanovi omaki s parmezanom
Piščančji zrezki v smetanovi omaki s parmezanom so odličen način uporabe piščančjega mesa. Piščanec ima različne dele mesa, vsak s svojimi lastnostmi. Prsa so...
Testenine in rižote
Rižota s parmezanom
Rižota s parmezanom je odlična jed iz preprostih sestavin, ki jih imamo vedno doma. Čeprav je enostavna, je zelo dobra, saj rižoti okus dajejo...
Testenine in rižote
Rižota milanese
Preprosta, klasična italijanska rižota milanese z žafranom in parmezanom je nepozabnega okusa. Sestavine za rižoto milanese 250 g masla 1,5 l jušne osnove (telečje) 1 čebula 60 g grobo...
Testenine in rižote
Ravioli s sirom in bučkami v omaki z žajbljem
Še en recept, če vam bučke ostajajo na zalogi, kar se poleti rado dogaja. Z omako, ki ni zahtevna za pripravo, Ravioli pa so...
Priloge
Cela čebula v pečici, polnjena s parmezanom
Čebula v pečici? Da, prav ste prebrali. Dodajte ji še poper in parmezan in tukaj je odlična jed. Sestavine za celo čebulo v pečici, polnjeno...
Jedi na žlico
Vampi po tržaško
Vampi po tržaško so ena izmed tradicionalnih jedi, ki združujejo bogate okuse in dediščino tržaške kulinarike. Ta preprosta, a okusna jed, pri kateri vampi...
Zelenjavne jedi
Hrustljavo zapečena cvetača s parmezanom
Cvetača je odličen vir prehranskih vlaknin, zato si jo pogosto privoščimo. Sestavine srednje velika cvetača4 žlice oljčnega olja1/2 skodelice krušnih drobtin4 stroki česna1/2 žličke soli50–100 g...
Morske jedi / ribe
Gratinirane pokrovače s parmezanom
Gratinirane jakobove pokrovače so odličen uvod v slavnostno, lahko tudi božično večerjo. Bolje je, če kupimo sveže pokrovače in jih, če smo vešči, tudi...