Zelenjavne jedi
Polnjene bučke z zelenjavo
Polnjene bučke so poslastica, pa ne le za ljubitelje zelenjave. Sestavine 2 večji bučki80 g parmezana1 čebula - mlada5 strokov česna4 žlice oljčnega olja1 konzerva koruze1...
Morske jedi / ribe
Orada v ponvi s poletno zelenjavo
Orada je okusna bela riba, zdrava in bogata s hranilnimi snovmi in omega 3 maščobami, zato bi morala biti pogosteje na naših mizah. Orada...
Priloge
Hitra solata s piščancem
Hitro in okusno pripravljeno kosilo, primerno predvsem za vroče, polete dni. Sestavine 1 piščančje prsisol in poper350 g zelene solate3 paradižniki100 g vloženih olj brez koščic1...
Testenine in rižote
Kitajski rezanci z zelenjavo
Okusno in nasitno kosilo, pripravljeno v pol ure. Sestavine 250 g jajčnih rezancev1 žlica sezamovega olja2 žlici sezamovega olja1 žlica naribanega ingverja3 stroki česna200 g brokolija...
Kruh in testo
Pizza torta
Ideja za malo drugačno pizzo, kot smo jo navajeni. Videti je kot torta, dobra je kot pizza. Sestavine Testo 600 g moke300 ml mlačne vode1/2 kocke kvasa1/2...
Testenine in rižote
Špageti s piščancem in jajci
Ko ne vemo, kaj bi skuhali, nas največkrat rešuje pašta. Res jo pripravljamo na veliko načinov, včasih pa vseeno zmanjka idej. Naš predlog je...
Priloge
Zelenjavna nabodala
Malo drugače pripravljena zelenjava za na žar, ki se odlično poda k mesu. Sestavine 1 čebula250 g šampinjonov1 manjša bučka1 manjši jajčevec1/2 rdeče paprike1/2 rumene paprike1/2...
Mesne jedi
Piščančji golaž
Piščančji golaž je lahko prav tako okusen, vzeti si moramo le dovolj časa. Sestavine 800 g piščančjega mesa brez kože in kosti4 večje čebule4 stroke česna1...
Testenine in rižote
Džuveč z rižem
Džuveč je zelenjavna jed, v kateri prevladujeta paradižnik in paprika. Odlično se poda k mesu, lahko je zelo okusna samostojna jed ali priloga krompirju,...
Mesne jedi
Piščančji paprikaš s širokimi rezanci
Maša -
Piščančji paprikaš je jed naših sosedov. Glavne sestavine piščančjega paprikaša vključujejo piščančje meso (najpogosteje piščančje prsi ali stegna), čebulo, paradižnik ali paradižnikovo mezgo, mleto...