Ozimnica
Posušeni paradižniki v olju
Na soncu posušeni paradižniki, vloženi v oljčnem olju z začimbami, ki jih imate radi, vam tudi sredi zime pričarajo okuse poletja. Postrežemo jih lahko z...
Morske jedi / ribe
Pečene sardele
Sardele so okusne in zdrave ribe, ulovljene v našem morju, bogate z omega 3 maščobami, ki so koristne za naše zdravje. Pri pripravi ne...
Priloge
Krompirjeva solata s čebulo (kisel krompir)
Krompirjeva solata je ena tistih jedi, ki jo sicer redko pripravljamo, ker nam vzame kar nekaj časa, se je pa razveselimo na piknikih, ker...
Kruh in testo
Polnozrnat kruh s črnimi oljkami
Omamno dišeči kruh, ki je najboljši kar sam in še topel. Sestavine 350 g polnozrnate moke 150 g bele moke 300 ml mlačne vode ½ kocke kvasa žlička soli ½ žličke...
Kruh in testo
Kruh z zelenimi oljkami
Tako dober kruh, da ga lahko jemo tudi samega ali pa zraven dobrega sira, ki ga pokapljamo z dobrim, domačim oljčnim oljem in malo...
Testenine in rižote
Špageti s česnom, oljem in čilijem – spaghetti aglio, olio e peperoncino
Ene bolj znanih italijanskih testenin so zagotovo spaghetti aglio, olio e peperoncino, kar v prevodu pomeni česen, olje in čili, to pa so tudi...
Priloge
Čemažev pesto z orehi in parmezanom
Pesto, ki je vsestransko uporaben in še zdrav za po vrhu. Čemažev pesto z orehi in parmezanom, je prava specialiteta, če je prav narejen. Sestavine...
Ozimnica
Pečeni češnjevi paradižniki (vloženi v oljčnem olju)
Poleti, ko imamo na vrtu veliko paradižnika, ga lahko posušimo in z njim obogatimo marsikatero jed. Če mu želimo podaljšati obstojnost, ga shranimo v...
Kruh in testo
Česnovi buhteljni
Mehki, dišeči česnovi kruhki, ki jih lahko postrežemo k različnim solatam ali juham. Sestavine 800 g mehke bele moke350 ml mlačnega mleka1 jajce50 ml oljčnega olja1...
Priloge
Blitva s krompirjem
Klasična, mediteranska priloga po imenu blitva s krompirjem, paše k vsem vrstam rib, lignjem, polpetom in še kam. Sestavine za blitvo s krompirjem 1 kg sveže...