DomovOZNAKEKozice

kozice

Rezanci z jurčki in s kozicami

Med Italijani se rezanci z jurčki in s kozicami imenujejo "mare e monti", kar pomeni rezanci morja in gora. Uporabite sveže jurčke in kozice,...

Kozice s paradižnikom in feta sirom

Kozice s paradižnikom in feta sirom so odlična kombinacija svežih, poletnih okusov. Sestavine 450 g velikih olupljenih kozic 650 g zrelega paradižnika 75 g feta sira 5 žlic oljčnega...

Rižota s kremo iz kozic

Kremna in okusna rižota je še ena klasika italijanske kuhinje, ki nas bo navdušila. Sestavine 400 g riža za rižote800 g kozic100 ml smetane za kuhanje50...

Koktajl s kozicami

Sveža in lahka, pa vendar izjemno okusna predjed, ki jo pripravimo za uvod v slavnostno večerjo. Sestavine 800 g velikih, svežih kozic100 g solate – ledenke60...

Špageti s kozicami in smetanovo omako s papriko

Špageti s kozicami in smetanovo omako s papriko so odlični. Morske kozice se lepo ujamejo s česnom, rdečo papriko in paradižnikom, za konec pa...

Morska paella

Kljub temu, da prava španska paella vsebuje meso in morske sadeže, smo vam mi pripravili različico z zgolj morskimi dobrotami. Sestavine 300 g riža1 rdeča...

Rižota z morskimi sadeži

Ko nam zadišijo sadeži morja, je trenutek za takšno rižoto. Sestavine 400 g očiščenih vongol in klapavic (nekaj jih pustimo v lupini za okras)300 g...

Solata s kozicami in rukolo

Rukola je prijetno svežega in rahlo pikantnega okusa. Kombiniramo jo lahko z veliko različnimi jedmi, kot so pizze, zrezki, testenine … Vsebuje veliko vitaminov...

Riž z rakci v curryjevi omaki

Odlično kosilo, ki ga hitro pripravite. Sestavine Omaka 250 gr zamrznjenih kozic3 jušne žlice curryja v prahu3 dl smetane za kuhanje4 jušne žlice kokosovega mlekaščepec soli Riž 1 čajna...

Testenine z morskimi sadeži

Okusna pašta, s katero popestrimo običajni jedilnik. Sestavine 450 g poljubnih testenin 200 g očiščenih lignjev 200 g školjk - vongole 200 g celih kozic 350 g češnjevih paradižnikov 200 ml...

Ne spreglejte