DomovOZNAKEKisla smetana

kisla smetana

Pire iz sladkega krompirja

Malo drugačna priloga, kot smo je navajeni. Sladek krompir je odličen vir vlaknin, vitaminov in mineralov, bogat je tudi z beta-karotenom, ki mu daje...

Kumarična solata s kislo smetano

Osvežilna poletna solata. Sestavine 3 kumare1 kisla smetana1 žlica limoninega soka2 žlici oljčnega oljasol in poper2 stroka česna (po želji) Postopek 1Kumare olupimo, jih po dolgem prerežemo...

Piščančji paprikaš s svežo papriko

Priprava piščančjega paprikaša je preprosta, a rezultat je izjemno okusen in zadovoljujoč. Glavna zvezda tega recepta je sveža paprika, ki doda jedem živahno barvo...

Krhko testo za slano pito

Obožujemo pite, tako sladke kot slane. Največkrat jih pripravljamo iz krhkega testa, postopek pa je približno enak za obe vrsti pit. Pri sladkih dodamo...

Sočna skutina pita

Sočna, dišeča sladica, ki se kar topi v ustih. Sestavine Testo 350 g moke 80 g sladkorja 150 g masla 1 rumenjak 1/2 lončka kisle smetane 1/2 pecilnega praška 1 vaniljev sladkor ščepec...

Široki rezanci s tuno in kislo smetano

Začnite s spoznavanjem izjemne kombinacije okusov z našim receptom za široke rezance s tuno in kislo smetano. Ta jed vsebuje značilen in bogat okus...

Namaz iz kislih kumaric

Prijetno kisel namaz iz kislih kumaric je primeren za domala vsako priložnost. Okus namaza iz kislih kumaric je osvežujoč in ima značilen rahlo kiselkast...

Jogurtova omaka s česnom

Odlična hladna omaka, ki jo lahko ponudimo zraven pečenega krompirčka, perutničk, tortilja čipsa, pečene zelenjave … Sestavine 1 jogurt1 žlica majoneze1 žlica kisle smetane3 stroki česnapoper...

Skutini štruklji

Kuhani skutini štruklji so posebnost naše kuhinje. Lahko jih jemo z mesom kot prilogo, potresemo z drobtinicami, sladkamo ... Vedno so dobri. Sestavine Testo 250 g moke1...

Hrenova omaka

Hren je izjemno zdrava začimba, ki bi morala biti stalnica na naših mizah. Predvsem v času prehladnih obolenj, saj hren redči sluz in s...

Ne spreglejte