Mesne jedi
Partizanski golaž
Julijana -
Partizanski golaž je običajno pripravljen kot mesna enolončnica s sestavinami, ki so bile na voljo v tistem času in na območjih, kjer so partizani...
Mesne jedi
Goveji ragu
Julijana -
Goveji ragu, znani tudi kot ragu alla bolognese, je klasična italijanska jed, ki izvira iz mesta Bologna v severni Italiji. Ta bogata in aromatična...
Mesne jedi
Francoski lonec z mesom in zelenjavo
Francoski lonec z mesom in zelenjavo je v svet kulinarike prinesla Francija, znana po svoji bogati kulturni zapuščini, ki se izraža tudi skozi njeno...
Jedi na žlico
Boranja z govedino in krompirjem
Boranja z govedino in krompirjem združuje okuse sočnega govejega mesa, svežega stročjega fižola in aromatičnih začimb v neustavljivo harmonijo okusov. Ob vsakem zajemu...
Mesne jedi
Čebulna bržola
Čebulna bržola združuje aromatično karamelizirano čebulo z mehko govejo bržolo, ki se počasi kuha v bogati omaki. Recept je preprost, rezultat pa okusen in...
Mesne jedi
Pohana bikova jajca
Pohana bikova jajca so kulinarični eksperiment, ki se mu predamo, ko nas mika, da bi poskusili nekaj edinstvenega in izvirnega. Bikova jajca so po...
Mesne jedi
Mongolska govedina
Julijana -
Mongolska govedina je enostavna za pripravo in ponuja slastno kombinacijo slanih in sladkih okusov. Začnemo s sočnim govejim mesom, narezanim na tanke trakove, ki...
Testenine in rižote
Široke testenine z mesno omako
Široke testenine z mesno omako, ki jo pripravimo s panceto, z govedino in s piščančjimi jetrci, so tako slastni, da še krožnik poližemo. Sestavine...
Priloge
Hladna govedina v solati – esih flajš
Govedina, ki je ostala po pripravi juhe, je odlična surovina, ki jo lahko kreativno uporabite v različnih jedeh. Govedina, ki se je kuhala v...
Mesne jedi
Goveje meso v pivski omaki
Goveje meso v pivski omaki ostane po kuhanju lepo mehko in sočno. Točno takšno kot ga imamo najraje. Ko izbiramo pivo, ki ga bomo...