Ta hladna tunina omaka je popolna za poletne dni ali hitre prigrizke, ko si želite nekaj okusnega, a preprostega. Združuje svežino tunine z razkošnostjo...
Gorčična omaka je ustvarjena za družbo k mesu, ribam in še marsikje. Ima pravo mero pikantnosti in bogat okus, ki prebudil brbončice. Priprava gorčične...
Piščanec z gorčično omako je okusna in nasitna klasika. Nežen okus tega lahkega mesa se odlično poda pikantnemu okusu gorčice. Postrežemo ga lahko s...
Kosilo s svinjsko pečenko in zeljem po bavarsko bo dobrodošla sprememba pri naši prehrani.
Sestavine
Svinjska pečenka
1 kg svinjske vratovine1 jedilna žlica gorčicesolpoper1/4 jedilne žlice paprike...
S pripravljenim prelivom lahko polijemo solato ali ga serviramo v skledi kot omako k pečenemu mesu.
Sestavine
1 strok česnasok 1 limone2 žlici kisa1 žlica gorčice3...
Piščanec v gorčično smetanovi omaki pomeni, da imamo odlično kosilo, ki je na hitro pripravljeno.
Piščenec in gorčica se pogosto ujemata v kulinariki zaradi...
Enostavna, elegantna in okusna jed, ki jo naredimo iz piščanca, gobic, vina in smetane.
Sestavine
1 piščančje prsi
200 g jurčkov
3 žlice moke
1 žlička česna v prahu
3...
Z doma pripravljeno majonezo bo tatarska omaka veliko okusnejša.
Sestavine
Majoneza
2 rumenjaka150 ml sončničnega olja150 ml domačega oljčnega olja1 žlička gorčice1/2 žličke limoninega soka
Tatarska omaka
1/2 žlice...
Ko kuhate juho, je idealna priložnost, da pripravite gorčično omako in z njo postrežete meso iz juhe.
Sestavine
150 ml juhe ali jušne osnove150 ml smetane...