DomovOZNAKEFižol

fižol

Pasulj brez moke

Odličen pasulj, narejen brez moke. Sestavine za pasulj brez moke 500 g suhega belega fižola 450 g prekajene svinjine (rebra, vršički, vrat..) 2 veliki čebuli peteršiljeva korenina steblo zelene 1 korenček 4...

Ričet s prekajenim mesom

Ko pozimi nimamo idej kaj skuhati za kosilo, si pripravimo tole enolončnico iz ješprenja, fižola, krompirja in prekajenega svinjskega mesa. Zraven obvezno naredimo tudi...

Tortilja s piščancem

Prava mehiška tortilja s piščancem, fižolom in sirom. Ko jo boste enkrat poskusili, bo pogosto na vaši mizi. Sestavine 8 manjših tortilij 500 g piščančjih prsi2 pločevinki rjavega...

Bobiči – enolončnica s koruzo

Bobiči so okusna enolončnica iz koruze, krompirja in fižola. Pripravljamo jo predvsem na Primorskem in na Krasu. Sestavine za bobiče - enolončnica s koruzo 500 g...

Pasulj, zapečen v pečici

Odlična verzija pasulja. Sestavine za pasulj, zapečen v pečici 500 g belega fižola 400 g prekajenega mesa 2 čebuli 3 stroke česna 1 dcl paradižnikove mezge lovorjev list 2 žlici sladke mlete...

Ričet

Ričet, značilna slovenska kmečka enolončnica, predstavlja okusno združitev tradicije in preprostosti. Ta srčna jed, narejena iz ješprenja, fižola, krompirja in suhega mesa, ne le,...

Jota s kislo repo

Jota s kislo repo je prav tako odlična, kot če jo pripravimo s kislim zeljem. Skuhamo jo lahko v enem loncu; kuhali jo bomo...

Čili z mesom (Chili con carne)

Za vse "ta zmrznjene", saj nas chili con carne res pogreje od znotraj. Sestavine 600 g mlete govedine 3 žlice olja 3 čebule 5 paradižnikov 3-5 svežih ostrih paprik ali...

Kako skuhamo suh fižol?

Suh fižol, običajno eno skodelico ali tudi več, damo namočit večer pred kuharijo. Prelijemo ga s toliko vode, da ga pokrije. Zraven lahko dodamo...

Pašta fižol

Ta tradicionalno italijanska mineštra (pašta fižol) popestri naš vsakdanji jedilnik. Tale različica je malo poenostavljena, zelo hitro pripravljena in prav tako okusna, saj združuje preprostost...

Ne spreglejte