Mesne jedi
Pasulj brez moke
Odličen pasulj, narejen brez moke. Sestavine za pasulj brez moke 500 g suhega belega fižola 450 g prekajene svinjine (rebra, vršički, vrat..) 2 veliki čebuli peteršiljeva korenina steblo zelene 1 korenček 4...
Jedi na žlico
Ričet s prekajenim mesom
Ko pozimi nimamo idej kaj skuhati za kosilo, si pripravimo tole enolončnico iz ješprenja, fižola, krompirja in prekajenega svinjskega mesa. Zraven obvezno naredimo tudi...
Mesne jedi
Tortilja s piščancem
Prava mehiška tortilja s piščancem, fižolom in sirom. Ko jo boste enkrat poskusili, bo pogosto na vaši mizi. Sestavine 8 manjših tortilij 500 g piščančjih prsi2 pločevinki rjavega...
Jedi na žlico
Bobiči – enolončnica s koruzo
Bobiči so okusna enolončnica iz koruze, krompirja in fižola. Pripravljamo jo predvsem na Primorskem in na Krasu. Sestavine za bobiče - enolončnica s koruzo 500 g...
Mesne jedi
Pasulj, zapečen v pečici
Odlična verzija pasulja. Sestavine za pasulj, zapečen v pečici 500 g belega fižola 400 g prekajenega mesa 2 čebuli 3 stroke česna 1 dcl paradižnikove mezge lovorjev list 2 žlici sladke mlete...
Jedi na žlico
Ričet
Ričet, značilna slovenska kmečka enolončnica, predstavlja okusno združitev tradicije in preprostosti. Ta srčna jed, narejena iz ješprenja, fižola, krompirja in suhega mesa, ne le,...
Jedi na žlico
Jota s kislo repo
Jota s kislo repo je prav tako odlična, kot če jo pripravimo s kislim zeljem. Skuhamo jo lahko v enem loncu; kuhali jo bomo...
Mesne jedi
Čili z mesom (Chili con carne)
Maša -
Za vse "ta zmrznjene", saj nas chili con carne res pogreje od znotraj. Sestavine 600 g mlete govedine 3 žlice olja 3 čebule 5 paradižnikov 3-5 svežih ostrih paprik ali...
Zelenjavne jedi
Kako skuhamo suh fižol?
Suh fižol, običajno eno skodelico ali tudi več, damo namočit večer pred kuharijo. Prelijemo ga s toliko vode, da ga pokrije. Zraven lahko dodamo...
Jedi na žlico
Pašta fižol
Ta tradicionalno italijanska mineštra (pašta fižol) popestri naš vsakdanji jedilnik. Tale različica je malo poenostavljena, zelo hitro pripravljena in prav tako okusna, saj združuje preprostost...