DomovOZNAKEčebula

čebula

Pražena svinjska jetra s čebulo

Tri stvari moramo upoštevati, da bodo naša jetrca res enkratna, namočimo jih v mleko, ne smemo jih prekuhati in solimo jih na koncu. Sestavine 1 kg...

Mavrahi v kremni omaki

Poleg marčevk, so mavrahi prve gobe, ki jih nabiramo zgodaj spomladi. Spadajo med naše najokusnejše gobe, pripravljamo jih na več načinov, odlični so tudi...

Pražena telečja jetra s slanino in čebulo

Ste vedeli, da so jetra dober vir beljakovin, mineralov, predvsem železa, bakra in selena, pa tudi vitamina B3. Zlasti v starosti pomagajo v boju...

Pražena telečja jetra s čebulo

Ste kdaj zaželeli okusnega in hitro pripravljenega kosila, ki vas bo navdušilo s svojo preprostostjo in bogatim okusom? Pražena telečja jetra s čebulo so...

Bolonjska omaka

Bolonjska omaka je ena najbolj prepoznavnih omak italijanske kuhinje, je gosta, kremna, polnega okusa, skratka popolna. Idealna za testenine, njoke, lazanje… Pri pripravi pa...

Bučkine polpete s peteršiljem

Ko je sezona bučk, kar rastejo in rastejo, da nam včasih zmanjka idej, kako naj jih pripravimo, pa še domačim gledajo že skozi ušesa...

Žepki s teletino

Odlična ideja za malo drugačno predjed ali prigrizek, ki nam vzame sicer malo več časa, a je priprava precej enostavna, okus pa izjemen. Sestavine Testo 500 g...

Piščanec v omaki z zelenjavo

Današnji recept za piščanca v omaki z zelenjavo prinaša harmonijo piščančjih prsi in sveže zelenjave v okusni omaki, obogateni z aromo belega vina. Ta...

Mesne polpete s sezamom

Enostavno, hitri pripravljeno in dobro kosilo. Sestavine za mesne polpete s sezamom 350 g mlete govedine 150 g mlete svinjine 1 čebula 4 stroki česna 1 jajce 80 g krušnih drobtinic šopek peteršilja majaron 2...

Čebulni polnozrnat kruh

Čebulni kruh ima poseben okus, postrežemo ga k slanim jedem. Sestavine 1/2 kg polnozrnate moke2 žlički pecilnega praška2 žlički sode bikarbone1 žlička sladkorja1 žlička soli3 dcl...

Ne spreglejte