Mesne jedi
Pražena svinjska jetra s čebulo
Tri stvari moramo upoštevati, da bodo naša jetrca res enkratna, namočimo jih v mleko, ne smemo jih prekuhati in solimo jih na koncu. Sestavine 1 kg...
Zelenjavne jedi
Mavrahi v kremni omaki
Poleg marčevk, so mavrahi prve gobe, ki jih nabiramo zgodaj spomladi. Spadajo med naše najokusnejše gobe, pripravljamo jih na več načinov, odlični so tudi...
Mesne jedi
Pražena telečja jetra s slanino in čebulo
Ste vedeli, da so jetra dober vir beljakovin, mineralov, predvsem železa, bakra in selena, pa tudi vitamina B3. Zlasti v starosti pomagajo v boju...
Mesne jedi
Pražena telečja jetra s čebulo
Ste kdaj zaželeli okusnega in hitro pripravljenega kosila, ki vas bo navdušilo s svojo preprostostjo in bogatim okusom? Pražena telečja jetra s čebulo so...
Mesne jedi
Bolonjska omaka
Bolonjska omaka je ena najbolj prepoznavnih omak italijanske kuhinje, je gosta, kremna, polnega okusa, skratka popolna. Idealna za testenine, njoke, lazanje… Pri pripravi pa...
Zelenjavne jedi
Bučkine polpete s peteršiljem
Ko je sezona bučk, kar rastejo in rastejo, da nam včasih zmanjka idej, kako naj jih pripravimo, pa še domačim gledajo že skozi ušesa...
Mesne jedi
Žepki s teletino
Odlična ideja za malo drugačno predjed ali prigrizek, ki nam vzame sicer malo več časa, a je priprava precej enostavna, okus pa izjemen. Sestavine Testo 500 g...
Mesne jedi
Piščanec v omaki z zelenjavo
Današnji recept za piščanca v omaki z zelenjavo prinaša harmonijo piščančjih prsi in sveže zelenjave v okusni omaki, obogateni z aromo belega vina. Ta...
Mesne jedi
Mesne polpete s sezamom
Enostavno, hitri pripravljeno in dobro kosilo. Sestavine za mesne polpete s sezamom 350 g mlete govedine 150 g mlete svinjine 1 čebula 4 stroki česna 1 jajce 80 g krušnih drobtinic šopek peteršilja majaron 2...
Kruh in testo
Čebulni polnozrnat kruh
Čebulni kruh ima poseben okus, postrežemo ga k slanim jedem. Sestavine 1/2 kg polnozrnate moke2 žlički pecilnega praška2 žlički sode bikarbone1 žlička sladkorja1 žlička soli3 dcl...