DomovOZNAKEčebula

čebula

Hobotnica v omaki z rdečim vinom

Hobotnica v omaki z rdečim vinom je priljubljena mediteranska jed, ki jo spremljajo rdeče vino, paradižnikova omaka, čebula, česen in začimbe. Hobotnico kuhamo počasi,...

Domača začimbna mešanica

Če ste eden izmed tistih, ki ne marajo Vegete, predvsem zaradi dodatkov v njej, ki nam niso povšeči in tudi ne najboljši za naše...

Krompirjeva solata s čebulo (kisel krompir)

Krompirjeva solata je ena tistih jedi, ki jo sicer redko pripravljamo, ker nam vzame kar nekaj časa, se je pa razveselimo na piknikih, ker...

Bučke v paradižnikovi omaki

Bučke v paradižnikovi omaki, začinjene s ščepcem pekoče paprike, enostavna in odlična priloga k mesu ali omaka za testenine. Sestavine za bučke v paradižnikovi omaki 3...

Jurčki z gorgonzolo

Jeseni so na naših mizah pogosto jedi iz jurčkov, veliko je načinov, kako pripraviti to izvrstno jesensko dobroto. V družbi z gorgonzolo in zelišči...

Hrustljavo ocvrta čebula

Nekaj okusnega in enostavnega za pripravo. Najbolje se poda k hot dogu ali burgerju. Sestavine za hrustljavo ocvrto čebulo 2 čebuli sol 2 žlički moke olje za cvrtje Postopek 1Čebuli olupimo...

Dušene sardele

Sardele lahko pripravimo na veliko načinov - največkrat jemo ocvrte ali na žaru, zelo okusne so pa tudi dušene s paradižnikovo omako. Sestavine 500 g svežih...

Sarme

Dobra sarma ne sme manjkati na naših krožnikih po novoletnih praznovanjih. Njeno bistvo je seveda v kislem zelju, ki na naše telo deluje razstrupljevalo. Sestavine 1...

Čebulni polnozrnati kruh

Za nekatere najbolj okusen kruh. Sestavine 1/2 kg polnozrnate moke2 žlički pecilnega praška2 žlički sode bikarbone1 žlička sladkorja1 žlička soli3 dcl navadnega jogurta1 jajce3 žlice stopljenega...

Pražena svinjska jetra s čebulo

Tri stvari moramo upoštevati, da bodo naša jetrca res enkratna, namočimo jih v mleko, ne smemo jih prekuhati in solimo jih na koncu. Sestavine 1 kg...

Ne spreglejte