Testenine in rižote
Rižota z bučo
Jesenska rižota z bučo je enostavna in hitro pripravljena jed. Prav tako je odlična, če ji dodamo žličko mletega čilija in jo tako naredimo...
Zelenjavne jedi
Bučni njoki
Njoki so izjemno priljubljena priloga v (predvsem) italijanski kuhinji. Pripravljamo jih iz krompirja, vendar jim lahko dodajamo različne dodatke od kostanjev, špinače, špargljev in...
Testenine in rižote
Špageti z bučo in slanino
Buča vsebuje malo kalorij, zato pa kar nekaj vitamina A, kalija in mineralnih soli. Je lahko prebavljiva in vsestranska zelenjava, ki jo lahko uporabimo tako...
Sladice in sadje
Bučni zavitek
Bučni zavitek ali bučni štrudel je priljubljena sladica, ki vsebuje mehko in sladko bučo ter začimbe, ki ji dodajo prijeten vonj in okus. Zavitek...
Sladice in sadje
Bučna pita za noč čarovnic
Bučna pita za za najbolj strašljiv dan v letu. Ob soju sveč jo ponudimo svojim najdražjim. SestavineKrhko testo 200 g mehke bele moke 150 g mehkega masla 100...
Testenine in rižote
Rižota s pikantno bučo in z gamberi
Ko si zaželite nekaj pikantnega. Sestavine pikantna pečena buča3/4 l jušne osnove1 srednje velika sesekljana rjava čebula3 zelo na drobno sesekljana stebla zelene (olesenela zunanja stebla...
Sladice in sadje
Zavitek s hokaido bučo
Jesenska dobrota, v kateri je kraljica buča. Sestavine 1 kg hokaido buče250 g skute125 ml kisle smetane50 g maslavlečeno testo1 jajcesol Priprava 1Hokaido bučo operemo, obrišemo in razrežemo...
Testenine in rižote
Hitra rižota z bučo
Alenka -
Preprosta, hitra rižota, ki je eden najokusnejših načinov, kako uporabiti buče. Sestavine 1,5 litra jušne osnove350 g olupljenih in narezanih buč1 čebula1 strok česna3 žlice...
Jedi na žlico
Bučna juha
Jesenska poslastica, juga iz buče, malo popraženih kruhovih kock in bučnega olja. Sestavine 1 kg očiščene buče1 liter vode ali bistre juhe1 velika čebula2 stroka česna180...
Jedi na žlico
Juha iz rdeče pese in buče
Juha iz rdeče pese in buče je odlična juha, ki vas ne bo pustila ravnodušne. Juha je barvita, okusna in polna hranljivih sestavin. Pri...