Zelenjavne jedi
Zelenjavna lazanja
Zelenjavna lazanja je odlična rešitev, ko imamo na voljo jajčevce, bučke, paradižnik in mocarelo. Po vrhu jo posipamo še s parmezanom in gratiniramo v...
Priloge
Bešamel omaka – gosta
Gosta bešamel omaka je primerna kot dodatek jedem in tudi za gratiniranje, na primer lazanje. Sestavine za bešamel omako - gosto 50 g masla 70-80 g moke 1...
Priloge
Redka bešamel omaka
Takšno redko bešamel omako ponavadi uporabljamo za zgoščevanje juh, omak, ... Sestavine 5 dag masla8 dag moke2 dcl mlekamuškatni oreščeksol Postopek 1V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in...
Priloge
Gosta bešamel omaka
Takšno gosto bešamel omako ponavadi uporabljamo za gratiniranje. Sestavine 5 dag masla 8 dag moke 1 dcl mleka muškatni orešček sol Postopek 1V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in ogrejemo le toliko,...
Testenine in rižote
Zapečeni makaroni s sirom
Ko nimamo pravih idej za izdatno kosilo, je tale mac and cheese kar pravšnja izbira. Klasičen, enostaven recept, ki mu lahko dodajamo različne začimbe,...
Testenine in rižote
Kaneloni z mletim mesom
Cannelloni – italijanske testenine, ki jih napolnimo s sestavinami in zavijemo v rolico. Seveda lahko kupimo že pripravljene, a so boljše sveže. Tokrat smo...
Testenine in rižote
Kaneloni polnjeni s skuto in špinačo
Kaneloni polnjeni s skuto in špinačo, po italijansko cannelloni, so priljubljene italijanske testenine, ki jih napolnimo in zapečemo v pečici. Pripravimo jih lahko tudi...
Zelenjavne jedi
Palačinke z jurčki
Te palačinke z jurčki lahko pripravljamo skozi vse leto, ampak najboljše so jeseni, ko imamo na voljo sveže jurčke. Sestavine 500 g jurčkov 2 žlici oljčnega olja 1...
Mesne jedi
Gratinirane palačinke z mletim mesom in bešamelom
Vedno, ko nam kdo reče, gratinirane palačinke, pomislimo na sladke, s skuto polnjene palačinke (recept prav tako najdete na naši strani), ampak tudi tele...
Priloge
Španski krompirjevi kroketi
Hrustljavim krompirjevim kroketom, pripravljenim z bešamel omako se res težko upremo, lahko jih jemo s kakšno omako, ali pa kot prilogo k mesu, obožujejo...