Zelenjavna lazanja je odlična rešitev, ko imamo na voljo jajčevce, bučke, paradižnik in mocarelo. Po vrhu jo posipamo še s parmezanom in gratiniramo v...
Gosta bešamel omaka je primerna kot dodatek jedem in tudi za gratiniranje, na primer lazanje.
Sestavine za bešamel omako - gosto
50 g masla
70-80 g moke
1...
Takšno redko bešamel omako ponavadi uporabljamo za zgoščevanje juh, omak, ...
Sestavine
5 dag masla8 dag moke2 dcl mlekamuškatni oreščeksol
Postopek
1V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in...
Takšno gosto bešamel omako ponavadi uporabljamo za gratiniranje.
Sestavine
5 dag masla
8 dag moke
1 dcl mleka
muškatni orešček
sol
Postopek
1V kozici raztopimo maslo, dodamo moko in ogrejemo le toliko,...
Ko nimamo pravih idej za izdatno kosilo, je tale mac and cheese kar pravšnja izbira. Klasičen, enostaven recept, ki mu lahko dodajamo različne začimbe,...
Cannelloni – italijanske testenine, ki jih napolnimo s sestavinami in zavijemo v rolico. Seveda lahko kupimo že pripravljene, a so boljše sveže. Tokrat smo...
Kaneloni polnjeni s skuto in špinačo, po italijansko cannelloni, so priljubljene italijanske testenine, ki jih napolnimo in zapečemo v pečici. Pripravimo jih lahko tudi...
Te palačinke z jurčki lahko pripravljamo skozi vse leto, ampak najboljše so jeseni, ko imamo na voljo sveže jurčke.
Sestavine
500 g jurčkov
2 žlici oljčnega olja
1...
Vedno, ko nam kdo reče, gratinirane palačinke, pomislimo na sladke, s skuto polnjene palačinke (recept prav tako najdete na naši strani), ampak tudi tele...
Hrustljavim krompirjevim kroketom, pripravljenim z bešamel omako se res težko upremo, lahko jih jemo s kakšno omako, ali pa kot prilogo k mesu, obožujejo...